4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Üniversitelilerin mezuniyet sevinci

Aksaray Üniversitesinde eğitimini tamamlayan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Atatürk stadından gerçekleştirilen törene Vali Orhan Alimoğlu, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hayati Kasım, Aksaray Üniversitesi Rektörü Necdet Sağlam, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Filiz Kılıç, mezun olacak öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan üniversite rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, üniversitenin kurulduğu ilk günden bu yana yüzde 80 büyüdüğünü söyledi. Rektör Prof. Dr. Sağlam, “Heyecanlı, dinamik ama aynı zamanda her zaman büyüyen bir üniversiteyiz. Bizler, üniversite yönetim kadrosu olarak öğrencilerimize eğitim-öğretim için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Üniversite bünyemizde 5 bin 406 öğrenci mevcudumuz var ve bugün bin 53 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk göreve başladığımız günden bu güne büyük bir mesafe kat ettik. İlk güne oranla yüzde 80 üniversitemiz gelişti” dedi.

Aksaray Üniversitesi bünyesindeki çeşitli fakülte ve yüksekokulda öğrenim gören ve derece elde eden öğrencilere onur belgeleri ile başarı plaketi verildi.

Mezun olan öğrenciler 10. Yıl marşıyla keplerini hava fırlatarak mezuniyetlerini ilan etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 13:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?