4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Üreticilerden süt konseyi talebi

Aksaray Damızlık Süt Sığırı Yetişticileri ve Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, "Çiftçi temsilcilerinin de yer alacağı bir Süt Konseyi oluşturulursa bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi sorunlar çözülebilir" dedi.

Süt üreticisinin her türlü zorluğa ve süt fiyatlarına rağmen üretmekte yıllardır kararlı olduğunu ifade eden Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, “Şu anda maalesef Türkiye'de süt üreticisi ürettiği sütün değerini belirlemede hiçbir yerde etkin değildir. Üreticiden alınan süt işlendikten sonra vitrinde 3 katından daha fazla değere satılmaktadır. Bir kilo yemin bedeli hala ülkemizde 1 litre sütten daha fazladır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen süt üreticisi üretmeye ısrar etmektedir. Çiftçi temsilcilerinin de yer alacağı bir Süt Konseyi oluşturulursa bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi sorunlar çözülebilir” dedi.

Ülke genelinde süt tüketimini arttırıcı etkinlikler ve çalışmalar yapılması gerektiğini de ifade eden Zengin, “Süt sağlık için önemli, hayvancılık sektörünün ise lokomotifidir. Okul sütü gününün biran önce başlatılması gerekir. Ülke olarak maalesef süt tüketimimiz çok az. Bunu arttırmalıyız” şeklinde konuştu.

Sütten üreticinin kazanması gerektiğini belirten Zengin, “İnsanlar kazandıkları sektörleri geliştirmek isterler. Eğer sütten üretici kazanırsa hayvancılık da gelişir, süt kalitesi de artar. Eğer ülkemizdeki işsizliği önlemek istiyorsak süte çiftçinin kazanacağı bir bedel belirlenir ve kazanacağı için milyonlarca kişi bu işe yönelir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 09:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?