3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Uygulamalı Hac eğitimi

AKSARAY'DA UYGULAMALI HAC EĞİTİMİ

Aksaray Müftülüğü, bu yıl hacca gidecek olan 380 hacı adayına kutsal topraklarda yapmaları gerekenleri uygulamalı eğitimle gösteriyor. Hacıları bilgilendirmek için düzenlenen seminerde cami içine Kabe maketi yerleştirilip nasıl tavaf yapılacağı uygulamalı olarak anlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Aksaray'dan mukaddes topraklara gitmek için hazırlıklarını yapan 380 hacı adayı için Aksaray Müftülüğünce seminerler düzenlendi. Hacı adaylarının hac vazifelerini tam manasıyla yapabilmesi için hacı adaylarının anlayabileceği uygulamalı eğitimler gerçekleştiriliyor. Görevlilerce verilen seminerde hacı adaylarına haccın nasıl yapılacağı, ihramın nasıl giyileceği ve tavafın nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatıldı.

Aksaray Somuncu Baba Camii içine Kabe-i Muazzama'nın maketini yerleştiren Aksaray Müftü Yardımcısı Süleyman Koyuncu hacı adaylarına tavafı nasıl yapacaklarını maket üzerinde uygulamalı olarak gösterdi. Cami içinde tam bir tavaf yapan hacı adayları akıllarındaki tüm sorulara bu uygulamalı eğitimle cevap buldular. Müftü Yardımcısı Süleyman Koyuncu, "Hacılara haç vazifesini yerine getirmeleri hususunda bilgiler veriyoruz. Bu günde gördüğünüz gibi camimize Kabe'nin bir maketini kurduk. İlk önce din görevlilerimize sonra da hacı adaylarına bir uygulama yaptırarak anlattık. Bu uygulama ile hacılarımızın daha çok beyinlerine nakşetmesini sağlıyoruz. İnşallah buradaki uygulama ile oradaki gördükleri görsel vazife örtüşerek, eksiksiz haclarını yapıp Türkiye'ye dönecekler" dedi.

Müftü Yardımcısı Koyuncu, tüm hacılara domuz gribi ve grip aşısı yapılacağını sözlerine ekledi.

AKSARAY'DA UYGULAMALI HAC EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 18:31:02
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 21:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?