29
Nisan
2024
Pazertesi
AKSARAY

Vali Yardımcısı'na büyük suçlama

Mersin Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Davut Telli tarafından yürütülen operasyon kapsamında hazırlanan iddianamede Mersin Serbest Bölge’de teşekkül halinde kaçakçılık yaptığı tespit edilen 10 firma ile ilgili soruştumaya Aksaray Vali Yardımcısı Turan Çuhadar’ın adının karışmasının ardından Çuhadar, bir açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaçakcılık yapan 10 firma olduğu tespit edilirken, İslahiye ve Sembol firmalarının sahiplerinin kimliği konusunda araştırmalar sürüyordu. Yapılan soruşturma neticesinde firmaların gizli sahiplerinden birisinin Aksaray Vali Yardımcısı Turan Çuhadar olduğu iddiaları üzerine Çuhadar, bir açıklama yaptı.

Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çuhadar, bir gazetecinin araması ve televizyonda yayınlanan haber üzerine konudan haberdar olduğunu belirterek, "Konu nereden çıktı diye sordum ve haberle ilgili araştırma yaptım. Sonuç olarak 5 yıl önceki bir olayla ilgili iddia ortaya atılmış. Ancak 5 yıl önce benim Mersin’de böyle bir şirketim olmadığı halde böyle iddialar var. Anayasa’nın hükmü var, herkes karar verilene kadar masumdur. Hukuki çalışmaları yapacağız. Ortada birşey yokken haber yapıldıysa onunla ilgili de gereğini yapacağız. Beni herhangi bir makam, hakkımda böyle bir suçlama olduğu yönünde aramadı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 23:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih çukadar IP: 195.175.37.xxx Tarih : 4.03.2005 11:32:06
turhan beyi yakından tanıyorum.kendisi devletimizin bütümlüğüne bağlmsızlığına dolaylı veya dolaysız zarar verecek, vermeyi düşünecek bir şahıs değildir. teşekkür ederim.