8
Mayıs
2024
Çarşamba
AKSARAY

Valilik önünde eylem

Aksaray'da 23 Nisan İlköğretim Okulu’nun Kamber Demir Lisesi olarak, Kamber Demir Lisesi’nin de 23 Nisan İlköğretim Okulu olarak değiştirilmek istenmesine tepki gösteren öğrenci ile velileri, alınan bu kararı valilik önünde pankart açıp protesto etti.

Aksaray Valiliği önüne gelen öğrenci ve velileri okullarını vermek istemediklerini söyleyerek eylem yaptı. Yaklaşık 60 kişilik grup, valilik önünde pankart açıp sloganlar atarak alınan bu kararı protesto etti. Bunun üzerine Vali Yardımcısı velilerden bir kaçını içeriye alarak bir sakinleştirmeye çalıştı.

Okullarını vermek istemediklerini belirten velilerden Hüseyin Altınsoy, "Öncelikle okul uzak. Öğrencilerin 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndan Kanber Demir Lisesi’ne gitmeleri mümkün değil. Ayrıca bölgede yaşayan insanların geliri düşük olduğundan servis ücreti verecek durumda değiller" dedi.

Kanber Demir Lisesi’nde derslik sayısının da az olduğunu belirten Altınsoy, “Derslik sayısı ciddi anlamda az. 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndaki tüm öğrencileri oraya almak ciddi sıkıntılar doğurur. Burada 20 kişilik sınıflar var ise oraya gidince mecburen bir sınıfta 50-60 çocuk birden eğitim alacak. Bu da eğitim kalitesinin düşmesi anlamına gelir” diye konuştu.

Eyleme katılan öğrenciler ise okullarını çok sevdiklerini belirterek, “Okulumuzu vermek istemiyoruz” dedi. Eylemin ardından vali yardımcısı, birkaç veli ile görüştü. Konunun valilik tarafından inceleneceği ve değerlendirileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2012 Perşembe 12:51:13
Güncelleme :19 Haziran 2012 Salı 09:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akış IP: 78.181.247.xxx Tarih : 14.06.2012 23:34:37

gerçekten 23 nisan iöo öğrencileri velileri büyük bir haksızlıkla karşı karşıyadır inşallah bu yanlıştan en kısa zamanda dönülerek bu insanlara kulak verilir