3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Yargıtay Başkanı Gerçeker'e sürpriz!

5 Nisan Avukatlar Günü etkinliklerine katılmak için Yargıtay üyeleriyle birlikte Aksaray'a gelen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Avukatlar Balosu'na katıldı.

Yargıtay Başkanı Gerçeker'e, Aksaraylı avukatlar tarafından 1982 yılında Aksaray Stadyumu'nda bir futbol turnuvası sonunda çekilen fotoğrafı armağan edildi.

Aksaray Grand Eras Otel'de düzenlenen Avukatlar Balosu'na Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali İnlek, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Yargıtay üyeleri ve avukatlar katıldı. Aksaray Barosu'nda yıllarca görev yapan ve emekli olan Avukat İbrahim Kasman'a baronun hediyesi olan Atatürk portresini veren Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, hoş bir sürprizle karşılaştı.

Sahneye gelen eski Aksaray Barosu Başkanı İbrahim Baykan, 1980-1983 yılları arasında Aksaray'da görev yapan Gerçeker'e, 1982 yılında Aksaray Avukatlar Futbol takımında oynadığı dönemdeki iki fotoğrafını hediye etti.

Gerçeker'in çok iyi futbol oynadığını söyleyen İbrahim Baykan, "Eski Adliye Sarayı'nda Hasan Gerçeker ile odamız karşılıklıydı. Hep iç içeydik. Ayrıca o dönemlerde avukatlar futbol takımı vardı. Takımızda yer alan Yargıtay Başkanımız Hasan Gerçeker de 7 numaralı formayı giyerdi. Eğer o dönemlerde futbol oynayan Gerçeker'i Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım görse kesin şimdi Alex'in yerinde oynatırdı. Hukuktan kazandığı paranın 10 misli fazlasını futboldan kazanabilirdi. Maalesef 4 tane dosyanın içinde ömrünü çürüttü gitti. Ama gururumuz o ki, sevdiğimiz arkadaşımız, yargının en tepesine geldi. Onu yürekten kutluyorum. 1982 yılında Aksaray Stadyumu'nda mühendislerle yapılan bir futbol müsabakası sonunda eşlerimizle birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı kendisine
armağan ediyorum" dedi.

Fotoğrafı dikkatle inceleyen ve sürpriz karşısında gülümseyen Yargıtay Başkanı Gerçeker ise, "Gerçekten bugün çok mutlu bir gün yaşıyorum. Bu fotoğraf benim futbolculuğumun da bir noktada tescili oluyor. Çok teşekkür ediyorum, bana bu nostaljiyi yaşattığınız için. Burada görev yaptığım 3 yıl boyunca çok güzel günler yaşadık. Hepinize konukseverliğiniz için Yargıtay adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra avukatlar müzik eşliğinde dans ederken, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de eşiyle birlikte dans etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 11:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?