3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Yatağa düşüren virüs esrarını koruyor

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, binlerce kişinin rahatsızlanmasına neden olan virüsün kaynağıyla ilgili henüz sonuçların gelmediğini belirterek, "Sonuçların bugün akşam ya da yarın sabah gelmesini bekliyoruz. Bu virüs gelişmiş ülkelerde görülen bir virüsün oluşturduğu etkileri doğurduğu için, o virüs olma ihtimali üzerine araştırmalar yapılıyor" dedi.

Aksaray Dağılgan Spor Kompleksi'nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarına katılan Vali Sebati Buyuran, etkinliklerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aksaray'da binlerce kişiyi etkileyen ve henüz kaynağı belirlenemeyen virüsün araştırıldığını vurgulayan Vali Buyuran, "Şu ana kadar sonuçlar gelmedi. Verilerin gelmesi bu akşam yada yarın sabah bekleniyor. Virüsle ilgili çalışmaların bir bölümü Cerrahpaşa'da yapılıyor, bir bölümü de Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü'nde araştırılıyor. Söylemek istediğimiz bu virüs gelişmiş ülkelerde görülen bir virüsün oluşturduğu etkileri doğurduğu için, o virüs olma ihtimali üzerine araştırmalar yapılıyor" dedi.

Uzmanların virüsün 72 saat etkili olduktan sonra düşeceği yönünde bir açıklamaları olduğunu, bunun da gerçekleştiğini ifade eden Vali Buyuran, "Uzmanların söylediğine göre virüsün 72 saat içinde yükseleceği, ondan sonra giderek belli aralıklarla bunun düşeceği söylenmişti. Nitekim öyle oldu, 72 saat sonrasında düşüşler başladı ama bunun birdenbire tamamen kesilmesi de beklenmiyor. Tedricen yavaş yavaş azalarak bitecek" şeklinde konuştu.

Virüsün tespit edilmesiyle birlikte neden kaynaklandığının da araştırılarak önlemler alınacağını belirten Vali Buyuran, "Tahliller sonrasında bu virüs olduğu ortaya çıkarsa bunun neden kaynaklandığı yönünde de bir araştırma yapılacak. Bunun kaynağı nedir, nasıl bulaşır o konuda da açıklama ona göre uzmanlar tarafından yapılacak. Daha sonra da gerekli önlemler alınacak" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 15:46:16
Güncelleme :19 Mayıs 2008 Pazartesi 15:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esrarengiz IP: 212.175.112.xxx Tarih : 22.05.2008 12:34:45

kimsenin sulardan içmesini istemem hatırlarsanız 1999dan beri aksaray haber gazetesinde çıkmıştı su sorunu