8
Mayıs
2024
Çarşamba
AKSARAY

Yatırımcılar Aksaray'ı sevdi

Aksaray'a yatırımcı ilgisi teşviklerle birlikte son bir ayda rekor seviyeye ulaştı. Vali Selami Altınok, "Son bir ay içinde OSB'deki yatırım taahhütleri bugüne kadar yapılan yatırımların 4'te 1'i kadar istihdam sağlayacak" dedi.

Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray OSB'ye çok büyük bir ilgi olduğunu ifade etti.

Aksaray'ın yatırım teşvikleri bakımından 5. bölgede bulunduğunu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yatırım yapılması halinde de 6. bölge teşvikinden yararlanıldığını vurgulayan Altınok, bu kapsamda son bir ay içinde yatırımcıların çok büyük ilgisiyle karşılaştıklarını, 20 iş adamına 330 dönüm civarında arsa tahsisi yapıldığını belirtti.

Yatırımlar gerçekleştiğinde bin 700 kişinin istihdam edileceğini anlatan Altınok, "Bu rakamın önemini vurgulamak için söylüyorum; bugüne kadar OSB'de gerçekleşen yatırımlardaki toplam istihdam sayısı 6 bin. Son bir ay içinde yatırım taahhütleri bugüne kadar yapılan yatırımların 4'te 1'i kadar istihdam sağlayacak. Bu önemli bir rakamdır. Aksaray OSB ve sanayisi çok hızlı gelişiyor" diye konuştu.

-"Bütün yollar Aksaray'a çıkıyor"

Kentte daha çok tarım ve tarıma dayalı sanayide bir gelişme olduğunu ancak özellikle son dönemde makine sanayisi ve yan sanayi ürünlerinin de önem kazanmaya başladığını dile getiren Altınok, şunları kaydetti:

"Bu bizleri son derece sevindiriyor. Aksaray'a yoğun şekilde talebin olması yatırımcıların Aksaray'da gelecek umudunun çok yüksek olduğunun göstergesidir. Geleceğini Aksaray'a bağlayan, burada gelişebileceğini, para kazanabileceğini düşünen sanayiciler buraya geliyor. Aksaray'ın gelecekte hangi konumda olacağını da bugünden anlayabiliyoruz. OSB Yönetim Kurulu olarak bizler de tahsisleri bir an önce yapıp, iş adamlarımızın bir an önce yatırıma geçmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bir yandan da sanayi altyapı çalışmalarına devam ederek, eksiklerimizi gidermenin gayreti içindeyiz. İnanıyorum ki; gelecekte çok uzun vadede değil 3-5 sene içinde 3. Organize Sanayi Bölgesi'ni hayata geçirmek zorunda kalacağız. Aksaray bu manada yürümüyor, koşuyor. 2004'den bu yana yatırım teşviki alan Aksaray, her geçen gün daha iyiye gidiyor."

Aksaray'ın, sağlanan teşviklerin yanı sıra sahip olduğu diğer avantajları ile de yatırımcıyı kendine çektiğini vurgulayan Altınok, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin merkezinde, kalbinde bulunan bir şehir. Bütün yollar Aksaray'dan geçiyor, bütün yollar Aksaray'a çıkıyor. Kuzeyden güneye, doğudan batıya gitmek istediğinizde yolunuz büyük ölçüde Aksaray'dan geçmek zorunda. Özellikle yolların kavşak noktasında bulunması yatırımcılar için Aksaray'ı çok cazip hale getiriyor."

-Yatırımcıları kucaklayan bir anlayış var-

Büyük kentlere yakınlığın da bir başka avantaj olduğunu aktaran Altınok, şöyle devam etti:

"Kuzeyde Ankara, batıda Konya, doğuda Kayseri, güneyde ise Adana ve Mersin, Aksaray'a yakın. Aksaray'a ulaşmada da belirli bir yol altyapısı oluşmuş durumda. Merkezler ve pazarlara yakınlık Aksaray'ı yatırımcı için cazip kılıyor. Bunun avantajlarını yaşıyoruz. Ayrıca Aksaray'da yatırımcıları kucaklayan bir anlayış var. Gerek sivil toplum kuruluşları, gerek belediye, gerekse de valilik olarak biz yatırımcılara elimizden gelen tüm yardımı yapıyor, imkanlarımızı zorluyor, kolaylık sağlıyoruz. Aksaray sadece yatırım teşvikleri ve konum açısından avantajlı değil, aynı zamanda çok güvenli bir şehir. İnsanlar akşam olduğunda fabrikalarının kapısını kapatarak gönül huzuru içinde evlerine gidebilirler. Aksaray dışardan gelen insana karşı çok hoşgörülü ve misafirperver. Bu da çok önemli unsurlar arasında yer alıyor."

AA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2012 Çarşamba 15:26:59
Güncelleme :10 Ekim 2012 Çarşamba 15:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?