7
Mayıs
2024
Salı
AKSARAY

Yeni su kaynağı bulundu

Aksaray Belediyesi, ilerleyen yıllarda içme suyu sıkıntısı yaşanmaması ve halka daha kaliteli içme suyu verebilmek için yeni su kaynakları arayışını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarda Yanlızceviz ve Ağzıkarahan bölgesinde yeni içme suyu kaynakları bulundu.

Aksaray merkeze bağlı Yalnızceviz ve Ağzıkarahan Köyü çevresinde çok önemli su kaynakları bulduklarının müjdesini veren Belediye Başkanı Nevzat Palta, Mamasın Barajının ömrünü tamamlamak üzere olduğunu, bu nedenle buradan alınan suyun miktarının düşürülerek yeni su kaynaklarının devreye sokulması için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Mevcut içme suyunun içilmesi açısından hiçbir sıkıntı olmadığının altını çizen Başkan Nevzat Palta, hedeflerinin yeni su kaynaklarıyla suyun kalitesinin daha da artırılması olduğunu ifade etti.

Palta, “İçme suyu ile ilgili şehrimizde su anlamında ciddi bir sıkıntı yok. Yeterli bir suyumuz var ama içme suyunun kalitesini artırma ile ilgili de çalışmalarımız var. Bizim su kaynağımızın büyük bir kısmı Mamasın Barajı bunu herkes biliyor. Ama Mamasın Barajının ömrü tamamlanma aşamasına geldi. Değişik yerlerde su kaynaklarını araştırıyoruz. Yalnızceviz ve Ağzıkarahan Köyü tarafında 6 yerde sondaj çalışmaları yaptık. Orada belirli miktar bir su bulduk, onun sayısını artıracağız. Bulunan suyun kalitesi de oldukça iyi. Şehrin birkaç yerinde yine kaliteli su kaynakları var. Orada da sondajlarımızı yapacağız. Su kaynaklarını artıracağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2012 Perşembe 13:28:26
Güncelleme :6 Nisan 2012 Cuma 11:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?