4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

Yeraltı su rezervlerinde artış!

AKSARAY'DA YERALTI SU REZERVLERİNDE ARTIŞ

Aksaray'da 2009 yılındaki yağışlar sonrası yeraltı su rezerlerinde artış olduğu bildirildi.

Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ekipleri yaptıkları araştırmalarda yer altı su seviyesinin geçtiğimiz yıllara oranla ciddi bir artış gösterdiğini ifade ettiler.

Su seviyesinin bereketli geçen yılın ardından arttığını ifade eden Aksaray Üniversitesi Rektör Yarımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatim Elhatip, “Yeraltı su rezervlerinde bu yıl artış var. Bu ciddi bir düzeyde artış ancak henüz doldu mu rezervler derseniz henüz dolmadı. Yıllardır sürekli alta giden rezervler bu yıl biraz olsun yükseldi. Rezervleri 3 kademe olarak düşünürsek geçtiğimiz yıl yarım kademeye kadar düşen ve alarm veren rezerv seviyeleri bu yıl 1. rezervin üzerine çıktı. Kış mevsiminin ardından rezervin 2. seviyeye kadar çıkmasını umut ediyoruz” dedi.

Yağışların rezervleri geri dönülmez noktadan aldığını ifade eden Prof. Dr. Elhatip, “Eğer yeraltı rezervlerimizi bilinçsizce kullanmaya devam edersek, ilerleyen dönemlerde içme sularında dahi sıkıntılar yaşanabilir. Bunun için rezervleri olumsuz etkileyen salma sulama sistemlerinden vazgeçmeliyiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 10:20:00
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 17:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?