3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Yunus Emre Aksaray'da anılacak

Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre, 8-10 Ekim tarihlerinde Aksaray'da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Aksaray ve Kırşehir Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği, Yunus Emre'yi Anma Günü ve 1. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu etkinlikleri, Yunus Emre Anıt Mezarı'nı ziyaret ile başlayacak. Buradaki etkinlik, Yunus Emre şiirlerinin okunması, tasavvuf musikisi ve sema gösterisi ile devam edecek. Çilehane ve Taptuk Emre Türbesi ziyaretlerinin ardından Aksaray Kültür Merkezinde, "Her Yönüyle Yunus Emre" adlı uluslararası sempozyum yapılacak.

Aksaray Üniversitesi'nin düzenlediği sempozyumda, Prof. Dr. Semih Tezcan "Yunus Emre'nin Adı Üzerine", Prof. Dr. Edit Tasnadi "Macaristan'daki Yunus Emre" adlı sunumlar gerçekleştirecekler. İlk gün etkinlikleri, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından seslendirilecek Yunus Emre Oratoryosu ile son bulacak. Oturum bildirilerinin sunulacağı sempozyumun ikinci gününde, Semih Sergen'in yazıp yönettiği "Yunus Dürür Benim Adım" adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Sempozyumun son gününde ise değerlendirme toplantısının ardından, katılımcılar için Güzelyurt ilçesine gezi düzenlenecek.

anka
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 20:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?