4
Mayıs
2024
Cumartesi
AKSARAY

yunus Emre dualarla anıldı

Aksaray ile Kırşehir il sınırlarının birleştiği Ziyarettepe’de düzenlenen anma törenine Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırşehir Valisi Selahattin Hatipoğlu, AKP Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Aksaray Belediye Başkan Vekili Aydın Coşkun, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehir ve Aksaray’dan çok sayıda davetli ile çevre köy ve kasabalardan vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Kırşehir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Yunus Emre’nin birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştığını belirterek, "Alperenlerin yolundan giden Yunus Emre, halka birlik ve beraberliği aşılamıştır. Yunus Emre bütün insanlara eşit bakmakla öncü olmuş ve insanlığın gönlünde taht kurmuştur" dedi.

Yunus Emre’nin barışın sembolü olduğunu belirten Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş ise, "Yunus demek, sevgi ve barış demektir. Yunus Emre aydın; fakat halktan kopmamış aksine, halkın duygu ve düşüncelerini en güzel ifade ile temsil etmiştir. Taassup ve gösterişten uzak samimi bir halk aşığıdır Yunus Emre. Yaşadığı çağda haçlı darbeleri ile hırpalanmış, Moğol istilaları ile sindirilmiş insanlar için Yunus Emre’nin deyiş ve şiirleri insanlara adeta ilaç vazifesi görmüştür" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Osman Nuri Ercan temsili olarak Yunus’tan deyiş ve şiirler okuyarak halka alıç dağıttı. Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Musikisi Sema Gösteri ekibi tarafından sema gösterisi sunuldu. Protokol ve vatandaşlar Yunus Emre’nin mezarı başında dua etti. Katılımcılar daha sonra Aksaray’ın Taptuk Köyü’nde bulunan Yunus Emre’nin hocası Taptuk Emre’nin mezarını da ziyaret edip dua etti.

iha-aksaray
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 20:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?