3
Mayıs
2024
Cuma
AKSARAY

Yürek hoplatan tatbikat

Aksaray Gaz, doğalgaz yangını veya sızıntısı konusuna dikkat çekmek ve müdahale konusundaki bilinç düzeyini arttırmak için AK İrfan Koleji'nde tatbikat düzenlendi.

Aksaray Gaz tarafından düzenlenen tatbikatta, temsili olarak bir doğalgaz servis kutusunda önce gaz sızıntısı çıkartıldı, sonrasında kontrollü biçimde bu sızıntı alevlendirildi. Aksaray Gaz görevlisi durumu hemen 'Acil Ekip'e bildirdi ve ekip kısa sürede sirenlerle olay yerine geldi. Yangına müdahale için gerekli korumalı kıyafeti giyen ve gaz maskesini takan görevli, yangın tüpüyle alevleri çok kısa sürede söndürdü. Yangının söndürülüşünü öğrenciler alkışlarla izledi.

Yapılan tatbikatın ardından öğrenciler öğrendiklerini anlattı. Bir doğalgaz sızıntısı veya yangını meydana geldiğinde kendilerinin olaya müdahale etmeyeceklerini öğrendiklerini kaydeden öğrenciler, "Yapmamız gereken şey hemen o bölgeden uzaklaşmak ve 187 numaralı telefonu aramak. Tatbikat bizler açısından öğretici oldu" dedi. Aksaray Gaz Müdürü Murat Küçükkapdan ise farkındalık oluşturmak için bu tatbikatı düzenlediklerini ve küçük yaşlarda alınan bu eğitimlerin önemli olduğunu ifade etti. Firma olarak sadece gaz ticareti yapmadıklarını kaydeden Küçükkapdan, bu tip eğitici ve sosyal sorumluluk içeren çalışmalara da imza attıklarını vurguladı. Tatbikatın ardından okul yöneticileri Aksaray Gaz yetkililerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2013 Salı 18:14:50
Güncelleme :26 Mart 2013 Salı 18:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?