23
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİL - AKSARAY

Alkışlanacak kaymakam

Eskil Kaymakamı Ediz Sürücü, ilçedeki okullarda okuyan 5 bin 820 öğrenciye 1 adet diş macunu ve fırçası vererek, öğrencileri sevindirdi.

Ağız ve diş sağlığının önemini vurgulayan Kaymakam Sürücü, "Dişlerimizi temiz ve sağlıklı tutmamız, tüm vücudumuzun sağlığı için gereklidir" diye konuştu.

Diş sağlığının müspet olmasının insanlarda kalp ve romatizma hastalıklarının ortaya çıkmasını sağladığına dikkat çeken Sürücü,  "Diş sağlığına önem veren insan aynı zamanda kalp romatizma ve benzeri tüm hastalıklara karşı da korunmuş, önlem almış olur" dedi.

"Ağaç yaş iken eğilir" atasözü ile öğrencilere seslenen, Sürücü, küçük yaşta diş macunu ve diş fırçası kullanma alışkanlığı edinen öğrencilerin ileride daha sağlıklı nesiler meydana getireceğini söyledi ve öğrencilere her gün günde en az 2 defa olmak üzere dişlerini fırçalamalarını tavsiye etti.

Daha öncede mont, ayakkabı ve kitap dağıtımını yapılmasını üslenerek, öğrencileri sevindiren, Kaymakam Ediz Sürücü’ ye öğrenciler hep bir ağızdan teşekkür ettiler.

Berkay Yalvaç-Kenthaber/Eskil
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:00:03
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 10:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?