18
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİL - AKSARAY

ESKİL’DE TARLA GÜNÜ KUTLANDI

Aksaray İl Tarım Müdürlüğünün düzenlediği “Tarla Günü” Eskil İlçesi’nin Eşmekaya Kasabası’nda kutlandı. Törene Eskil Kaymakamı Ediz Sürücü, Eskil Belediye Başkanı Şerafettin Meral, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Baysal, İl Genel Meclisi üyeleri ve Eskilli çiftçiler katıldı.

Törene ev sahipliği yapan İl Tarım Müdür Vekili Recep Öztorun, kullanılan yeni teknoloji ürünü ve sertifikalı tohumların kullanım ve tanıtımına yönelik konuşmasının ardından, kürsüye gelen Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, “İlim ve fen sürekli ilerliyor; bu nedenle tarımsal faaliyetleri eski yöntemlerle sürdürmemiz halinde başarılı olmamız mümkün değildir. İlim ve fendeki tüm gelişmeleri takip edip benimsememiz ve uygulamaya geçirmemiz gereklidir. Burada çok özel tohumlar kullanılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Bu tür çalışmalara devam etmeli, bu konuda uzmanlardan destek alınmalıdır. Büyük Önder Atatürk “Köylü milletin efendisidir.” derken, ilmi ve fenni özümsemiş, üretken, çalışkan çiftçileri kastetmiştir. Ben de buradaki çalışkan ve üretken, milletin efendisi çiftçi kardeşlerimin tarla gününü kutluyor, bereketli bir hasat dönemi diliyorum" dedi.

Daha sonra Gübretaş Bölge Müdürü Nilüfer Ceylan’dan gübre, ilaç ve sertifikalı tohumlar hakkında bilgi alan Aksaray Valisi Hüseyin Avni COŞ, biçerdöverin başına geçerek, sertifikalı tohumlarla üretilen buğday tarlasında ilk hasadı yaptı.

Berkay Yalvaç - Kenthaber / Eskil
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 12:57:24
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 10:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?