23
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİL - AKSARAY

Vali Coş okul temeli attı

Vali COŞ, Eskil İlçesi’nde 4 derslikli anaokulunun temelini yapılan törenle attı. Eskil İlköğretim Okulu yanında inşa edilmesi planlanan 4 derslikli anaokulunda yaklaşık 100 öğrenci eğitim görecek.

Eskil İlçesi’nde anaokulu olmamasının büyük eksiklik olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Ediz SÜRÜCÜ “Zeka gelişiminin %60’ının 0-6 yaş grubunda tamamlandığını düşündüğümüzde anaokulunun önemini daha iyi anlarız.“ diyerek, bu okulun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.



Ardından kürsüye gelen Aksaray Valisi Hüseyin Avni COŞ, okul öncesi eğitimin faydalarına değindi. Anaokuluna giden öğrencilerin gitmeyenlerden daima bir adım önde olduğunu belirterek 4 derslikli anaokulunun ilk harcını dökmek için butona bastı.

Açılış töreninde Eskil Kaymakamı Ediz SÜRÜCÜ’nün yanı sıra, Belediye Başkanı Şerafettin MERAL, İl Genel Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri ve Eskil Halkı hazır bulundu.

Daha sonra yapımı 40 milyara mal olan S.S Tosun AKKAŞ Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açılış kurdelesini kesen Aksaray Valisi Hüseyin Avni COŞ, Kooperatif Başkanı Yaşar GÜN’den kooperatif hakkında bilgi aldı. Başkan Gün; kooperatif için 40 milyar harcandığını, günlük olarak 114 ortaktan 2 ton süt toplandığını ve litre başı 350.000 TL. den Konya-Ereğli’den özel bir firma tarafından alındığını bildirdi.




Berkay Yalvaç - Kenthaber / Eskil
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 13:01:14
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 05:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?