3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

%100 yerli piyade tüfeği üretilecek

7,62 mm Milli Modern Piyade Tüfeği Tasarım ve Geliştirme Projesi sözleşmesi bugün imzalandı. Proje ile Türkiye yüzde yüz yerli üretim piyade tüfeğine sahip olacak.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taktik ve teknik istek özelliklerini taşıyan, muharebe ortamında gece ve gündüz her türlü arazi ve hava şartlarında hizmet edecek 7,62 mm Milli Modern Piyade Tüfeği'nin tamamen milli imkanlar dahilinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE) kurumu ana yükleniciliği, Kalekalıp Makine Kalıp Sanayi AŞ alt yükleniciliğinde tasarlanması ve üretilmesine yönelik Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı 18 Aralık 2008'de alındı.

Projenin 'Tasarım ve Geliştirme' ile 'Seri Üretim' olmak üzere iki dönemde MKE kurumu ana yükleniciliği ve Kalekalıp Makine Kalıp Sanayi AŞ alt yükleniciliğinde ve diğer yurt için imkan ve kabiliyetlerinden de yararlanmak suretiyle yurt içi geliştirme yoluyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Tasarı ve geliştirme döneminde piyade tüfeğinin tasarım, prototip üretimi ve kalifikasyon testlerinin icra edileceği, kalifikasyon testlerinin başarıyla tamamlanmasını takiben üretime esas olmak üzere pilot kafile üretimi ve üretim hattı kalifikasyonunu opsiyon olarak değerlendirileceği ve 30. ayda tamamlanacağı açıklandı.

7,62 mm Milli Modern Piyade Tüfeği Tasarım ve Geliştirme Projesi sözleşmesinin, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve MKE kurumu arasında, alt yüklenici sözleşmesinin ise MKE ile Kalıkalıp arasında bugün imzalandığı duyuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?