3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"Madalyalarınızı yere atmayın!"

ŞEHİT AİLELERİ, CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL'I ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, şehit yakınlarına telkinde bulunarak, "Sakın ha devlete küsmeyin. Madalyalarınızı yere atmayın, o sahneler hepimizin yüreğini burkuyor" dedi.

Demokratik açılıma tepkilerini dile getirmek için Meclis'e çıkarma yapan şehit aileleri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Şehit Aileleri Dernekleri Onursal Başkanı Mehmet Gençer başkanlığındaki Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Şehit Aileleri Dernekleri üyeleri, terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye teslim olmalarının ardından yaşanan görüntülerden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. CHP Genel Başkanı Baykal, şehit ailelerinin hassasiyetlerini çok iyi anladığını söyledi. "Artık

anlaşılıyor ki bir takvim var, birilerine söz vermişler. Onu uygulayacaklar. 'Biz bekleyemeyiz' dediler ve harekete geçtiler. Yaşanan manzarayı görünce millet ayağa kalktı. Bizim milletimiz meseleyi görünce anlar. Halbuki biz önceden anlatıyorduk. Şimdi bütün Türkiye ayakta" diyen Baykal, şehit ailelerinin bir anlamda bütün Türkiye'yi bütünleştirdiğini vurguladı. Baykal, tüm Türkiye'nin bu yapılanların yanlış olduğunu yüksek sesle dile getirdiğini ifade etti.

Baykal, bir şehit yakınının, 'Başbakan sizi de yanına çekmek istedi' sözlerine, "Ben de onu önlemek için dedim 'kameralar çeksin' dedim. O nedenle yapamadı" karşılığını verdi.

Şehit ailelerinin tepkilerini demokrasi ve hukuk içinde dile getirdiklerini anlatan Baykal, kimseye zarar vermediklerini vurguladı. Bazı şehit aileleri ve gazilerin madalyalarını bırakma girişiminde bulunduklarını hatırlatan Baykal şöyle konuştu:

"Sakın ha ortaya çıkan bu tablo dolayısıyla devletinize küskünlük duygusu içine girmeyin. Bu tablodan hepimizin canı sıkılıyor ama bugün iktidarı kullananların, işbaşında olanların yanlışlıkları dolayısıyla devletinize karşı bir kırgınlık ve küskünlük içine girmeyin. Sakın ha devlete küsmeyin, kırılmayın. Bu olaydan dolayı devleti suçlamayın. Bu, işbaşında bir grubun başladığı yanlıştır. İnşallah sizin bu davranışınızla bu da noktalanacaktır. Size verilen madalyaları ne olur ortalığa saçmayın. Bu hepimizi çok üzüyor. Yüreğimiz sıkışıyor. Böyle bir manzarayı görmek istemiyoruz. Hissiyatınızı çok iyi anlıyoruz. İçine girdiğiniz çelişkiyi çok iyi anlıyoruz ama sakın ha o madalyaları yere atmayın. O madalyaları size kimse şahsen vermedi. O madalyalar bu milletin, bu devletin size armağanıdır. Sizin hakkınızın teslim edilmesidir. Onu kimseye kurban etmeniz mümkün değildir. O nedenle millete bu sahneleri yaşatmayın. Hepimizin yüreği burkuluyor, gözleri doluyor. Zaten en büyük fedakarlığı yapmışsınız, evlatlarınızı vermişsiniz. O madalyalar şehidin simgesi. Ne olur onu atmayın."

ŞEHİT AİLELERİ, CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL'I ZİYARET ETTİ
ŞEHİT AİLELERİ, CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 17:41:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 18:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?