3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

"Meclis çalışmalarını çizgi film yapın!"

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın koltuğunu devrettiği minik Burkay, TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ı telefonla arayarak Meclis çalışmalarının çocukların anlayabilmesi için çizgi film şeklinde yayınlanmasını istedi. Yurt dışında bulunan Aydın, "Döner dönmez çalışmayı başlatıyorum. Söz veriyorum" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Sincan Semiha İsen İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Burkay Eren Ardıç'a devretti. Meclis Başkanvekilliği koltuğuna ise Sincan Kayalıboğaz İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Dilan Durak oturdu. Devir teslim törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ankara Valisi Kemal Önal ile çeşitli okullardan öğrenciler de katıldı.

Toptan'dan koltuğu devraldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan minik Burkay, çocuklar için hangi projeleri hayata geçireceğinin sorulması üzerine, çocukların eğitiminde ezber sisteminden çok araştırmaya ağırlık verilmesini istediğini söyledi. Hayata geçirmek istediği bir projesi olduğunu belirten yeni Meclis Başkanı, Meclis'in işleyiş şekli ve çalışmalarının Meclis TV'de çocukların anlayabileceği bir dille anlatılabileceğini ifade etti.

Ekonomik krize karşı nasıl bir tedbir düşündüğünün sorulması üzerine ise yeni Meclis Başkanı, işten çıkarma yerine maaşların düşürülmesinin daha iyi olacağını, kendisi de dahil herkesin maaşını düşüreceğini söyledi. Burkay Eren Ardıç, Milli Eğitim Bakanı'ndan isteklerinin sorulması üzerine, okullarda mikroskop ve laboratuvar malzemelerinin eksik olduğunu, bu eksiklerin giderilmesini istediklerini söyledi.

Ardıç, daha sonra Toptan'ın telefonundan Özel Kalem Müdürü'nü arayarak TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ı bağlamasını istedi. Yurt dışında olduğu öğrenilen Devlet Bakanı Aydın'la bir süre sonra telefon bağlantısı kuruldu. Ardıç, Aydın'dan Meclis çalışmalarının çocukların daha iyi anlayabilmesi için Meclis televizyonundan çizgi film şeklinde yayınlanmasını istedi. Aydın da bu yönde bir projelerinin olmadığını ama yurt dışından döner dönmez bu konuda çalışma başlatacağını söyledi. Aydın, "Meclis nedir, ne yapar, nasıl çalışır bunların çizgi film şeklinde yayınlanması için bir çalışma başlatacağım, söz veriyorum" dedi. Yeni Meclis Başkanı, Aydın'a nerede olduğunu ve neden gittiğini sordu. Aydın da Somalili korsanlar konusunda alınacak önlemlerin görüşüldüğü uluslararası bir toplantı için Brüksel'de olduğunu, bu akşam Türkiye'ye döneceğini söyledi.
Ardıç'ın ardından Başkanvekili Elif Dilan Durak da Toptan'ın koltuğuna oturdu. Törene katılan öğrencilerden biri, Durak'a ilginç bir soru yöneltti. Minik kız öğrencinin 'Çürümüş yapraklar çürüyünce ne olur? Bu konuda ne düşünüyor sunuz?' sorusu üzerine şaşkınlık yaşayan Durak, "Ne düşüneceğim. Çürüyünce çürür" dedi. Toptan'ın makamında gülüşmelere sebep olan sorunun cevabını ise hiçkimse veremedi.

Törende minik öğrenciler şiirler okudu ve şarkılar söyledi. TBMM Başkanı Toptan, törenin sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?