3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

14 Şubat'ta açık görüşe destek

Adalet Bakanlığı'nın 14 Şubat Sevgililer Günü'nde cezaevlerinde açık görüşe izin verilmesi kararına milletvekillerinden destek geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, mahkumların da Sevgililer Günü'nü kutlamaya hakkı olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı, yayınladığı bir genelgeyle 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tutuklu ve hükümlülerin nikahlı eşleriyle biraraya gelebilmeleri için açık görüşe izin verdi. Sevgililer Günü'nde açık görüş uygulamasına milletvekilleri de destek verdi.

Meclis'te Adalet Bakanlığı'nın kararıyla ilgili soruları cevaplayan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, cezaevlerinde yaşayan gerek kader mahkumu, gerek sevdiğinden uzak kalmış birçok insan bulunduğuna işaret etti. Bunların da insanca bazı hoşlukları yaşama hakları bulunduğunu belirten Tunçak, "Adalet Bakanlığı'nın kararının doğru olduğu kanaatindeyim. Bu Sevgililer Günü açısından değil, tamamen moral motivasyon anlamında bir karardır. Diğer bayramlara denk bir gün olarak algılanmaması gerekir. Sadece içeride yaşayan mahkumların morallerinin yükselmesi açısından güzel bir karar" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç da, bunun çok olumlu bir gelişme olduğunu söyleyerek, "İnsanlar yakınlarını, sevdiklerini, sevgililerini, eşlerini rahatlıkla görme imkanına sahip oluyorlar. Gayet olumlu bir şey. Türkiye'de insanlar o günü bir biçimde kutluyorlarsa hükümlülerin de böyle bir hakkı olmalı. Demokratik ülkelerde böyle haklar var" değerlendirmesini yaptı.

MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil, uygulamanın güzel ve medeni bir uygulama olduğunu vurgulayarak, bu tür uygulamaların devamının gelmesi gerektiğini ifade etti. Asil, "Nikahlı eşleriyle o günde açık görüş yapmaları gayet olumlu bir adımdır. İnşallah daha iyi, olumlu adımlar gelir" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise, bunun çok güzel bir uygulama olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Güzele güzel demek lazım. Ama bunun devamı gerekir. Bu sosyal bir ihtiyaç. İnsani açıdan önemli bir şey. Cezaevindeki insanlar da bizim insanlarımız. Onları en azından yılda bir defa sevdikleriyle buluşturmak insanlar açısından çok güzel, ben bunu destekliyorum."

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Adalet Bakanlığı'nın uygulamasını son derece yapıcı ve olumlu bulduğunu belirterek, "Son derece insani bir hakkı kullanacaklar. Ayın 14'ünde bu hakkın kullanılması Sevgililer Günü için de manidar bir şey olacak. Gayet olumlu buluyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 10:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?