3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

14 yıllık sır cinayet aydınlandı

 

Ankara'da 14 yıl önce evinde vurularak öldürülen eski CHP Milletvekili Osman Ceren'in oğlu Tacettin Ceren'in katil zanlısı yakalandı.

Zanlı, cinayetin aile meclisi kararı ile işlendiğini iddia etti.

Eski CHP Kırıkkale Milletvekili Osman Ceren'in oğlu Tacettin Ceren, 14 yıl önce Dikmen'deki evinde vurularak öldürülmüştü.

28 Şubat 1976'da bir generalin eşini ve kızını dövdüğü için tutuklanmasıyla tanınan Tacettin Ceren'in katil zanlısı yakalanamazken, bu sürede babası Osman Ceren ve olayda adı geçen amcası Fahrettin Ceren vefat etmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ellerinde yeni faili meçhul dosya olmaması nedeniyle geçmişe dönük faili meçhul dosyaları çözmek için çalışma başlattı.

Bu kapsamda Tacettin Ceren cinayeti yeniden gündeme geldi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin Ankara ve Kırıkkale'de sürdürdükleri çalışmalar sonucunda zanlı Demirhan Ç. (45) yakalanarak gözaltına alındı.

Demirhan Ç. yapılan sorgulamada, Tacettin Ceren'in sürekli sorun çıkaran ve ailesini döven sorunlu bir kişi olduğunu belirterek, eski Milletvekili Osman Ceren ile kardeşi Fahrettin Ceren'in aile meclisini toplayarak olay tarihinde 45 yaşında olan Tacettin Ceren'in öldürülmesine karar verdiğini iddia etti.

Ailenin Kırıkkale'de kendisi ile irtibat kurduğunu öne süren zanlı, Tacettin Ceren ve amcası Fahrettin Ceren ile birlikte evde alkol alırken tabanca ile Ceren'i vurduğunu söyledi. Zanlı, Tacettin Ceren'in ölmemesi üzerine amcası Fahrettin Ceren tarafından bıçakladığını iddia etti. Zanlı, cinayette kullandığı silahı da Kızılırmak Nehri'ne attığını söyledi. Zanlı, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?