3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

24 TIR'lık yardım Filistin yolunda...

Filistin'de yaşanan insanlık dramına karşı başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Türkiye'den gıda ve ilaç malzemesi taşıyan 24 TIR'lık yardım konvoyu Filistin'e doğru yola çıktı.

Mersin ve Hatay'ın dışında Ankara'daki yardım konvoyu, Türk Kızılayı'nın Etimesgut'ta bulunan depolarında düzenlenen törenle uğurlandı.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Etimesgut Kaymakamı Recep Erkılıç, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçük Ali katıldı.

Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Türk Kızılay'ının son dönemlerde çok önemli yardım görevleri üstlendiğine dikkat çekti. Türkiye'nin coğrafi konumu ile stratejik bir konumda bulunduğunu belirten Yazıcı, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' anlayışından hareketle insanlık onurunu zedeleyici savaşların olduğu bütün bölgelere Türk Kızılayı'nın yardıma koştuğunu ifade etti. Filistin'e düzenlediği askeri operasyonda Türkiye'nin İsrail'e karşı kararlı duruşunu ortaya koyduğunu vurgulayan Yazıcı, ateşkesin imzalanmasında da Türkiye'nin bu duruşunun önemine değindi.

Kızılay Genel Başkanı Küçükali ise, uluslararası bir yardım kuruluşu olan Türk Kızılayı'nın savaş sırasında da bölgeye yardımlarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Şimdiye kadar Kızılay'ın Filistin'e iki koldan yardım yaptığının altını çizen Küçükali, Türkiye'nin, bütün Arap dünyasının yardımlarını Filistin'e ulaştıran Ürdün'den sonra en çok yardım yapan ülke olduğunu kaydetti. Küçükali, 44 TIR'lık yardım konvoyunun ilk bölümünü oluşturan 24 TIR'dan 11 tanesinin Ankara'dan, 8 tanesinin Hatay'dan, 5 tanesinin ise Mersin'den yola çıktığını söyledi. Küçükali, yardım konvoyunun ikinci bölümünü oluşturan diğer 24 TIR'ın ise hafta sonu Mersin'den yola çıkacağını kaydetti.

Öte yandan Başbakanlık hesabında Filistin'e gönderilmek üzere 7.5 milyon TL'nin biriktiği öğrenildi.

Yardım konvoyu, Yazıcı, Yılmaz, Küçükali ve diğer yetkililer tarafından karanfil ve demet demet çiçeklerle uğurladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 20:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?