3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'28 Şubat babalar gibi darbe'

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 1960'ın kendileri için bir darbe, 16-17 Eylül'ün ise bir katliam olduğunu belirterek, "28 Şubat babalar gibi post modern darbedir" dedi.

Soylu, partisinin Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ülkeye ve partiye hayırlı olmasını dileyerek, "16 aydır görevdeyim ve 16 aydır şu sırtımdaki ter biran olsun kurumadı" dedi.

"Ben Menderes'in varisiyim" diyen Soylu, "16 aydır Türkiye'yi dolaşıyoruz. Başka evimiz, çadırımız ve şemsiyemiz yok. Sonuna kadar kıratta yaşayacağım" diye konuştu. Soylu, 16 aylık süre içerisinde 'kıvırmadan, adam gibi siyaset' yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:  "Her şeye rağmen, görmemelerine rağmen, yeni oluşum çalışmaları yapmalarına rağmen, inandık bu millete. O kadar darbe aldık ki, artık buradan bir şey olmaz diyenler vardı. Ben mi böldüm bu partiyi, ben mi getirdim AK Parti'yi yüzde 47'ye, ben mi bu partiyi bu millete musallat ettim. Ben oyunuza değil, vicdanınıza talibim."

Soylu, AK Parti'nin merkez sağdaki oyları aldığını vurgulayarak, "AK Parti geldi bizim bahçemizi oturdu. Bizde bahçemizden atmaya çalışıyoruz. Ama adam gibi siyaset yaparak" şeklinde konuştu. Soylu, kavga siyasetinde hiç olmadığını, kavgasının işsizlik ve darbecilere karşı olduğunu söyledi.

"28 ŞUBAT BABALAR GİBİ POST MODERN DARBEDİR"
"1960 bizim için bir darbe, 16-17 Eylül ise bir katliamdır" diyen Soylu, "28 Şubat'ta da aynı şeyi söylediler. Tansel Çölaşan, 28 Şubat için 'Geldik rejimi kurtardık' diyor. Rejim tehlikede miydi? 28 Şubat gibi babalar gibi post modern darbedir" ifadesini kullandı.

Yerel seçimlerde, DP Genel Başkan adayı Hüsamettin Cindoruk'un oy kullandığı sandıktan DP'ye oy çıkmamasına da değinen Soylu, "Ben İstanbul'da oy kullandım. Bana sorun bakalım. Kendi sandığından kaç oy çıktı. Benim oy kullandığım sandıkta DP birinci parti oldu. Partimi İstanbul'da da birinci parti yapacağım" şeklinde konuştu.

DP'nin büyük kongre iradesinin, demokrasiye, çağdaşlaşmaya ve hakkaniyete yönelik karar vereceğine inandığını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siyasette, insanların en hayırlısı, insanlığa hizmet edendir. Burada bu demokratik yarışı kol kola sürdüreceğiz. Aziz dostum, değerli arkadaşım, kıymetli insan ve bu partinin yetiştirdiği en değerli insanlardan birisi olan ve bana verilecek oy gibi helal olduğu, ak olduğu, adam olduğu değerli Mehmet Ali Bayar'a, hepinizin huzurunda ve yine partimizin yıllarca genel başkanlığını yapan, büyük sıkıntılar içerisinde bu partiye o dönemde büyük bir mücadele azmi koyan değerli insan Hüsamettin Cindoruk Bey'e ve diğer aday arkadaşlara başarılar diliyorum."

Öte yandan, Genel Başkanlık için Ramazan Yazgan da adaylığını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:13:46
Güncelleme :16 Mayıs 2009 Cumartesi 16:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Recep Yıldız IP: 193.140.58.xxx Tarih : 17.05.2009 12:31:58

28 Şubat darbeyse neden darbe olduğunu,  Refah partisiyle koalisyon kurdurmam diyepde; Anap - Refah kolalisyonunu bozup ondan sonra  gidip de refah'la koalisyon oluşturan Tansu Çiller'e söyle, Mesut Yılmaz yolsuzlukları ortaya çıkartmak istedi pekii siz ne yaptınız Genel başkanınız Tansu hanım'ın yolsuzluğunu  kapatmak için refah Yol'u kurdunuz, Sn. Mesut Yılmaz, Demirel ve  Cindoruk'a  başarılar diliyorum.Saygılarımla,