3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

29 Ekim kutlamaları başladı

Mamak’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu kaymakamlık bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk koyma töreniyle başladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 2 Kasım Pazartesi günü Saime Kadın Amfi Tiyatro’da bölge okullarının katılımıyla düzenlenecek törenle son bulacak.

Cumhuriyetin 86. Yıldönümü

Mamak’ta, Cumhuriyetin 86. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ilk tören saat 13:00’da kaymakamlık bahçesinde yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Kaymakamlık bahçesindeki törene, Mamak Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Garnizon Komutanlığı adına Muhabere Albay Nusret Eraydöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Çelenk Koyma Töreni

Ulu Önder Atatürk’ün büstüne sırayla Mamak Kaymakamı Hamurcu, Albay Eraydöl ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül çelenk koydu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla sona erdi.

Akgül’den Bayram Mesajı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, inanç ve azimle vatanın her karışını kanıyla sulayarak destanlar yazan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Amfi’de Kutlama

86. yıl coşkusu, 2 Kasım Pazartesi günü Saime Kadın Amfi Tiyatro’da bölge okullarının katılımıyla düzenlenecek törenle son bulacak.
 

Abdullah Ortaç/Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 15:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?