3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

330 kişilik kadroya 4 bin başvuru

Ankara'da 330 personelin alınacağı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na 20 gün içinde 4 bine yakın kişi başvuruda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'itfaiye eri' kadrosuna 330 personel alımı için açtığı sınava, 20 gün içinde çoğu lise ve üniversite mezunu 4 bin kişi başvuru yaptı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen itfaiye eri adayları, sıraya girerek kuyruklar oluşturdu. Aralarında şehir plancısı, mühendis, mimar, esnaf ve işsizlerin olduğu binlerce kişi arasından 330 kişi, sınav ve mülakatı kazanmaları durumunda devlet memuru olacak. Başvuruda bulunanlar, belediyenin sınav komisyonunca belirlenen KPSS taban puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumlarına göre sözlü sınava çağrılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 330 itfaiye eri alımı için 4 bine yakın müracaat olduğunu, bu rakamı beklemediklerini söyledi. Kurutuz, Türkiye'nin her bölgesinde sınava girmek için işsiz gençlerin yoğun talep gösterdiğini belirterek, alınacak 330 personel ile kadrolarını genişleteceklerini ifade etti. İtfaiye eri kadrosunda istihdam edilecek 330 personel alımı için 1 hafta içinde aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu 4 bin adayın başvuru yaptığını kaydeden Kurutuz, başvuru süresinin yarın sona ereceğini dile getirdi. İtfaiye erlerinin üniversite ve yüksek okul mezunu olabileceğini kaydeden Kurutuz, "Çok sayıda müracaat var. Mülakat yapılacak. Seçmeler sonucunda başarılı olan arkadaşlarımız itfaiyeci olarak seçilmiş olacak'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?