3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

4 ayrı operasyona 28 tutuklama

Başkentte, uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik düzenlenen seri operasyonlarda gözaltına alınan 70 kişiden 28'i tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Altındağ, Sincan, Etimesgut ve Haymana bölgelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik 'Kement', 'Maske', 'Kale' ve 'Gelincik' adları altında seri operasyonlar düzenledi.

Düzenlenen operasyonlarda satıcı konumundaki 41 kişi ile uyuşturucu kullandığı tespit edilen 29 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda 11 kilogram esrar ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 885 TL ele geçirildi.

"Uyuşturucu ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı ve toz esrar maddesi temin etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlarından" mahkemeye sevk edilen 35 zanlıdan 28'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Kullanıcı konumundaki 28 zanlı ise, haklarında 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak' suçundan işlem yapılarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan 6 zanlı da, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddenin, piyasaya sürülmesi halinde 3 bin 500 kişiyi zehirleyebileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 11:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?