3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

400 gıda imalathanesi denetlendi

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi için denetimlerini gece gündüz sürdürüyor.

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan Bayramı nedeniyle bir aydır sürdürdüğü gıda denetimlerini yoğunlaştırdı. Halkın sağlıklı ve güvenilir gıdalarla buluşmasını hedefleyen belediye, Yenimahalle sınırları içindeki tüm gıda imalathanelerini denetliyor. İlçede son bir ayda yaklaşık 400 gıda imalathanesi denetlenirken, bunlardan 113 iş yerine koşullarını düzeltmesi için ihtar verildi.

Zabıta ekipleri, Yenimahallelilerin talebi üzerine başta fırın ve tatlıcılar olmak üzere gıda imalathanelerine gündüz yapılan rutin denetimler dışında gece de ani denetimler yapacak.

Denetimlerin konusunda uzman gıda denetim ekipleriyle yapıldığını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yasaların belediyelere verdiği yetkiler çerçevesinde gıda güvenliğine yönelik denetimleri gün geçtikçe arttırmayı hedefliyoruz. Bu denetimler çerçevesinde ekiplerimize gıda mühendisi, ziraat mühendisi istihdamını da sağlayacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 13:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?