3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

50. yıl parkı hizmete giriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'e kazandırdığı rekreasyon alanları, büyük parklar, yürüyüş ve koşu yollarının yanı sıra mevcut olan parkları da yeniden düzenleyerek, vatandaşların rahatlıkla yararlanabilecekleri konuma getiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında Cumhuriyetin kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle hizmete açılan Cebeci'deki 50. Yıl Parkı'nda da yeni düzenlemeler yaparak, Ankaralıların hizmetine hazır hale getirdi.

Cebeci Ertuğrul Gazi Mahallesi sırtlarındaki tepede yer alan 50. Yıl Parkı, bulunduğu konum itibariyle başkentin her noktasından kuşbakışı görülebileceği ayrıcalıktaki bir özelliğe sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çevre düzenleme ve restorasyon çalışmaları sonrasında vatandaşların hizmetine hazır hale getirilen 'Başkent'in Şehir Terası' güzelliğindeki 50. Yıl Parkı'nda, yeniden eski güzelliğine kavuşması için yoğun bir çalışma sürdürüldü.

Rekreasyon ve çevre düzenlemeleri yapılan, yağmur suyu ve kanalizasyon gibi her türlü altyapı çalışmaları yeni baştan ele alınarak tamamlanan 50. Yıl Parkı, yaklaşık 135 bin metrekarelik dev bir alanı kapsıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, park alanında yapılan peyzaj ve düzenlemelerin hemen hemen tamamlandığını, yeni ağaç dikimleri yapıldığını, çok kısa bir zaman içinde parkın kullanıma açılması için yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü bildirdi.

Hatice Akgül, "1973 yılında açılan 50. Yıl Parkı, o zamanlar tüm başkentlilerin çocukları ile birlikte gelip zaman geçirebildikleri nezih bir yerdi. Zaman içinde bu niteliğini kaybeden parkın çevresindeki yerleşim alanları ile ilgili sıkıntılar ve buradaki imar kaynaklı sorunların çözümlenmesi ile birlikte hızla çevre düzenleme ve restorasyon çalışmalarına başladık ve kısa zamanda olumlu sonuçlar aldık. Çok dik ve yükseklik farkları bulunan, geniş ama çalışma açısından zor bir alanda çok başarılı ve güzel şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. 50. Yıl Parkı'nı da Gençlik Parkı gibi o eski güzelliğine ve hepsinden önemlisi ailelerimizin güven içinde kullanabileceği bir hale kavuşturuyoruz" dedi.

Akgül, yaklaşık 135 bin metrekarelik büyük bir alanda bulunan parkla ilgili şu bilgileri verdi:

"Parktaki eski havuz alanı korunup düzeltilerek, 3 bin 500 metrekarelik ve bin 300 metrekarelik iki ayrı gölet oluşturuldu ve dereler ile suyun engebeli alanda akışı sağlandı. Yaklaşık 4 bin 800 metrekarelik bu göletlere bağlı olan dereler, küçük köprüler, su havuzu ve şelaleler tamamlandı. Piknik alanları, parkın özellikle uç kesimlerine bol bol kamelyalar ve banklar konularak bölgenin doğal dokusuna uygun, hem dinlenme hem de piknik yapma alternatifi sunuldu. Çeşmeler, çocuk oyun alanları, buz pateni pisti büyük oranda oluşturuldu."

Parkta çocuklar için tasarlanmış yaklaşık 10 bin 500 metrekarelik mini bir lunapark yapıldığını ve alt yapısının bitirildiğini kaydeden Akgül, "İçine bir çay bahçesi de yapılacak olan lunaparkın çevresine kod farkından dolayı istinat duvarları çekildi, dekoratif duvarlar ve çitler ile bir bütünlük sağlandı. Lunaparkın hemen alt kısmında yapılan küçük bir restoran sanki bir sahil kenarındaymış güzelliği taşıyor. Gençlerimizin faydalanabileceği halı futbol sahası, basketbol sahası ve yaya yolları tamamlandı. Yaya yollarının yanlarında değişik yerlerde 13'er kondisyon aletinin olduğu 2 fitness center yapıyoruz. Yani bölge sakinleri ve tüm vatandaşlar, Çamlık Mahallesi'nin yüksek ve tertemiz havasında yeşillikler içinde, huzur içinde yürüyüş ve spor yapma imkanına sahip olacaklar" diye konuştu.

Akgül, parkın en yüksek ve her taraftan rahatlıkla görülebilen yamacına halıdan yapılan bir Türk bayrağı yerleştirdiklerini belirterek, "Bu yamaca 20x30 metre büyüklüğünde bir Türk bayrağı yerleştirerek, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. yılında yapılan parkı taçlandırdık. Türk bayrağı parkın alt kısımlarından da görülebilecek güzel bir konumda bulunuyor. Ayrıca parkın en yüksek noktası olan bu bölgeden kaynak bulan sular, derelerle aşağıdaki göletlerde toplanıyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 11:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin TEFON IP: 85.106.156.xxx Tarih : 7.08.2009 23:24:43

ÇAMLIK DİYE ADLANDIRDIĞIMIZ 50. YIL PARKINDA YILLAR ÖNCE İLK DÜZENLEME VE TEMİZLETTİRME BAŞVURULARI TARAFIMIZDAN YAPILMIŞ FAKAT DAHA YENİ SONUÇ KAZANMIŞTIR. YAPILMASINDAKİ AMAÇ İSE SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YENİDEN ADAY OLMASI İLE BAĞLANTILIDIR. ÇÜNKİ BU BÖLGEDEN SAYIN GÖKCEK' E OY ÇIKMAYACAKTI FAKAT BÖYLE BİR PROJE İLE KARARLILIĞINI, BAŞARISINI VE KOLTUĞUNU BIRAKMAYACAĞINI TEKRAR GÖSTERTTİ İLERLEYEN ZAMANLARDA BAŞBAKAN OLMASI KAÇINILMAZ...