3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

700 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Keçiören Belediyesi'nin geleneksel hale getirerek 16 yıldır sürdürdüğü sünnet şöleni, bu yıl da Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Yaklaşık 700 çocuğun sünnet edilerek erkekliğe ilk adımı attığı şölen dolayısıyla Kuyubaşı Fatih Stadı'nda bir müzik eğlence programı düzenlendi. Şölen öncesinde belediye tarafından hediye edilen sünnet elbiselerini giyen çocuklar, belediye önünden başlayarak Keçiören turu atan kortej eşliğinde Fatih Stadı'na ulaştı.

500 metreyi bulan 30 otobüslük kortejdeki motorcular ve sünnet olacak çocukları taşıyan araç, Keçiören caddelerinden geçerken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.Bu arada Belediye Başkanı Mustafa Ak, otobüsten vatandaşları selamladı. Kortejin stada varmasının ardından başlayan eğlence programının ilerleyen saatlerinde sahne alan Türk halk müziğinin sevilen sesi Orhan Hakalmaz, seslendirdiği türkülerle stadı dolduran binlerce Keçiörenliye unutulmaz bir gece yaşattı.

Hayranları Hakalmaz'ın söylediği türkülere eşlik ederek eğlendi. Şölene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Ferhat Erdoğan, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile mahalle muhtarları da katıldı.

Şölende sembolik olarak üç çocuğun kirveliğini yapan ve hediyeler veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sünnetin hem geleneklerimizin hem de dinimizin bir gereği olduğunu vurgulayarak, sosyal belediyeciliğin bir örneği olan bu tür programların devam ettirileceğini belirtti. Ak, "Biz belediyeciliği sadece şehrin fiziki anlamda gelişimi ve hayat standardımızın yükselişi olarak anlamıyoruz. Bunun yanında sosyal belediyecilik ilkesiyle beraber halkımızın ve Keçiörenlilerin sosyal ihtiyaçlarına da katkı sağlamamız gerekiyor. Sünnet Şöleni de bunlardan bir tanesidir" dedi.

Sevinç ve mutlulukların paylaştıkça büyüdüğünü ifade eden Başkan Mustafa Ak, düzenledikleri şölenle çocukların delikanlılığa ilk adımı attıkları bu unutulmaz günlerinde yanlarında olmak istediklerini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 11:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?