3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

86. yıla 86 bin fidan

Yenimahalle Belediyesi, cumhuriyetin kuruluşunun 86'ıncı yıldönümü dolayısıyla 86 bin fidanı toprakla buluşturuyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın öncülüğünde belediye başkan vekili ve başkan yardımcıları, CHP İlçe Başkanı Kayhan Üreğir, Belediye Meclis üyeleri, 75. Yıl Lisesi öğrencileri, Çayyoluspor Kulübü sporcuları, Atatürkçü Düşünce Derneği, TEMA Vakfı üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş, Çayyolu'nda birlikte fidan dikti.

Cumhuriyet ve temel niteliklerinin korunmasının gerektiğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "86 yıldır cumhuriyetimiz içerden ve dışardan gelen tüm saldırılara karşı ayakta durmaya devam ediyor. Cumhuriyete ve kazanımlarına inanan vatandaşlarımız sayesinde de yüzyıllarca yaşamaya devam edecek. Nimetlerini de külfetlerini de birlik içinde kardeşçe yaşayacağız" dedi.

Yeşil alan olarak belirlenen kamu arazilerinin bürokrat-siyasetçi-işadamları kumpası tarafından özel mülkiyete dönüştürülmesine izin vermeyeceğini ifade eden Yaşar, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla başlatılan ağaçlandırma kampanyasının Batıkent ve Yenimahalle'de de süreceğini söyledi.

İlkbahara kadar 86 bin fidanı tabiatla buluşturacaklarını kaydeden Yaşar, "Kamusal alanlar rant peşinde koşanların gözlerini kamaştırıyor. Böyle yerlerin düşmanı da çok oluyor. Yeşil alan ve park alanları boş kaldığında rantçıların hedefi haline geliyor. Bugüne kadar böyle oldu. Ancak benden sonra böyle olmayacak. Bu alanlar ağaçlandırılacak ve o bölgenin halkının kullanımına teslim edilecek. Bu alanları yeşillendireceğiz. Buralara göz dikmek her babayiğidin harcı değil. Kimseye yar etmem" diye konuştu.

Yeşillendirilmiş alanların rant kapısı olmaktan çıkacağının altını çizen Yaşar, bu nedenle ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini kaydetti. Başkan Yaşar, dikilen ağaçların bakımını da vatandaş ile birlikte gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Ağaçları dikip gitmeyeceğiz. Takipçisi olacağız. Bu çalışmalarımızı vatandaşla birlikte yapacağız. Vatandaşlarımız da bu alanların rant kapısı olmaktan çıkıp geleceğimiz olan çocuklarımıza orman olarak teslim etmek için takipçisi olacaklar. Biz dikeceğiz, onlar gelecek nesiller adına sahip çıkacaklar" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 18:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?