3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

ABD Başkanı liderlerle görüşecek

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 5 Nisan'da Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen ABD Başkanı Barack Obama'nın kendi makam odasında Baykal, Bahçeli ve Türk ile görüşeceğini söyledi.

Toptan, Obama'nın başkan seçildikten sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmasını çok önemsediklerini vurgulayarak, Obama'nın TBMM Genel Kurulu'na da hitap edeceğini kaydetti.

Toptan, Swiss Otel'de düzenlenen "Ulusal Kanser Haftası Ödül Töreni" sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretinin hem ülkemiz hem dünya açısından büyük önem taşıdığını anlatan Toptan, ABD liderinin göreve geldikten sonra dünyada ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştireceğinin altını çizdi.

Bu tarihi ziyaret için bütün hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Toptan, "Diğer ülkelerden gelen gazetecilerle birlikte 250 kişilik gazeteci ordusu Obama'yı izleyecek.Davetiyelerimiz hazır, en geç Cuma'ya kadar dağıtılmış olacak. Obama'nın Genel Kurul'a hitap etmesini çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Obama'nın muhalefet parti liderleriyle görüşme talebini ilettiğini hatırlatan Toptan, "Büyük bir aksilik olmazsa üç lider (Baykal, Bahçeli ve Türk) ile benim odamda kısa da olsa bir görüşme yapacak. Daha sonra biz 15 dakika başbaşa görüştükten sonra Obama Genel Kurul'a hitap edecek" şeklinde konuştu.

29 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçim sonuçlarını değerlendiren TBMM Başkanı Toptan, "Sonuçlara ilişkin kuşkusuz her parti kendi açısından bir değerlendirme yapacaktır. Burada önemli olan milletin iradesidir. Önemli olan halkın özgürce sandığa gidip vatandaşlık görevini yapmasıdır. Bir iki münferit hadise dışında bizi üzecek gelişmelerin olmaması sevindiricidir" diye konuştu.

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulusal Kanser Haftası Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada ilginç açıklamalarda bulundu. Kapalı alanlarda sigara yasağına ilişkin ek düzenlemelerin 19 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Bakan Akdağ, "Sigara lobisi kararının 19 Temmuz'dan sonrasına ertelenmesi için lobi çalışmaları yapıyor. Hükümetimiz bu konuda çok kararlıdır, kanun ne öngörüyorsa uygulayacağız. Erteleme söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

Toplantı sonunda Sağlık Bakanı Akdağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl başta olmak üzere sigara yasağına katkı verenlere plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 12:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?