3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Abdullah Gül'den 23 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Milli iradenin tecelligahı TBMM, demokratik rejimimizin kalbidir. Ülkemizde tüm sorunların çözüm merkezi bu yüce çatıdır. Milli egemenlik ilkesi, tüm görev ve yetkilerin kaynağı, devletimizin temel direğidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 89. yıldönümünün hep beraber coşkuyla kutlandığını belirten Gül, "23 Nisan 1920 hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir" dedi.

TBMM'nin açılmasının Büyük Atatürk önderliğindeki istiklal mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından birini oluşturduğuna işaret eden Gül, Atatürk'ün milli mücadelenin ancak milletin gücüyle, milletin iradesiyle başarılabileceğine inandığını, adımlarını da hep bu doğrultuda attığını vurguladı. "Dolayısıyla TBMM'nın açılmasını bu kapsamda tarihimizi şekillendiren bir milat olarak değerlendirmek gerekir" diyen Gül, şunları kaydetti:

"Esasen Meclis'in açılması, milletimizin, ülkenin bugününde ve geleceğinde söz sahibi olması, egemen olması ve kendi kaderini kendi elleriyle çizmesi manasını taşımaktadır. Şunu vurgulamak gerekir ki, kurtuluş süreci, sadece vatanın kurtarılması ve bağımsızlığın sağlanmasını değil, milli egemenliğe dayalı modern bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu da amaçlayan bir süreç olmuştur. Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen milletten aldığı yetkiyi, yine milletimizin beklentileri doğrultusunda layıkıyla kullanan TBMM, savaş idare eden, başarıya ulaştıran ve cumhuriyeti kuran gazi bir Meclis'tir. Bu yönüyle dünyada seçkin bir yere sahiptir. Yüce Meclisimiz, geçmişten günümüze milli çıkarlarımızı ve haklarımızı her zaman titizlikle savunarak, millet iradesini en iyi şekilde temsil etmiştir. Aldığı kararlarla ve Atatürk'ün öncülüğünde hayata geçirdiği büyük inkılaplarla bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atarken, ülkemizin dünyanın etkin ve saygın bir üyesi olarak geleceğe doğru yürüyüşünün yolunu da açmıştır."

"MECLİS DEMOKRATİK REJİMİN KALBİDİR"

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'nin geride kalan 89 yıllık dönemde ülkenin her alanda güçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Bu itibarla milli iradenin tecelligahı TBMM, demokratik rejimimizin kalbidir. Ülkemizde tüm sorunların çözüm merkezi bu yüce çatıdır. Milli egemenlik ilkesi, tüm görev ve yetkilerin kaynağı, devletimizin temel direğidir" dedi.

Bu temel üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana hep dinamizm içinde olduğunu ve büyük hedeflerle daima ileriye baktığını vurgulayan Gül, cumhuriyetin ilanıyla başlayan modernleşme sürecinin aynı anlayışla kesintiye uğramadan sonraki dönemlerde de inançla devam ettirildiğini kaydetti. Devletin ve milletin hedeflere ulaşılması yolunda hep büyük bir gayretin içerisinde olduğuna işaret eden Gül, şöyle devam etti:

"Ülkemizin büyük emeklerle, büyük fedakarlıklarla her alanda katettiği mesafe ortadadır. Şüphe yoktur ki, bu başarının temelinde yatan en önemli faktör, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinin başarıyla hayata geçirilmesi ve taviz verilmeden uygulanmasıdır. Geçmişteki hamlelere ilaveten son dönemlerde demokratikleşme ve ekonomi alanındaki reformlarla takdir toplayan Türkiye, bölgesel ve küresel boyutta artan etkinliği ve rolüyle de adından söz ettirmektedir. Bugün Türkiye'nin yarınları, cesaretle atılan doğru adımlarla ve akılcı stratejilerle yönlendirilmektedir. Ülkemizin standartları her alanda giderek yükselmektedir. Türkiye'nin geleceğine ilişkin yapılan olumlu değerlendirmeler de bunun bir göstergesidir. Dünyada yaşanan gelişmelerden kaynaklanan bazı sıkıntılar ortaya çıksa da, inancım şudur ki, Türkiye tüm sorunlara hep birlikte göğüs gererek, küresel bir güç olma yolunda kararlılıkla ilerleyecektir. Ve Türkiye tüm sorunlarını derinliğine tartışarak, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesi içerisinde aşacaktır. Bugünkü nesillerin başarıyla götürdüğü kalkınma ve modernleşme davasını, önümüzdeki dönemde kendilerine sonsuz bir güven duyduğumuz yeni nesiller devam ettireceklerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin imza atacakları yeni başarılarla ülkemizi yeni ufuklara taşıyacaklarına inancım tamdır."

ÇOCUKLARA SESLENDİ

Mesajında çocuklara da seslenen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin yeni nesillerin çağın gelişmeleri doğrultusunda iyi bir eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için üstün bir gayretin içinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yarınlarını bugünden inşa etmekle eşdeğer olan bu çalışmalara büyük önem verdiğini kaydeden Gül, "Sizleri çok seviyoruz. Devlet ve millet olarak, çocukluğunuzu en iyi şekilde yaşayabilmeniz ve hayatınızın tüm dönemlerinde başarılı olabilmeniz için elbirliğiyle çalışıyoruz.Tüm imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Bugün sizlerin bayramı, şenliğinizdir" diyen Gül, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, Meclisimizin açıldığı günü sizlere bayram olarak armağan ederken, çocuklara güvenini ve sevgisini de ortaya koymuştur. Bu bayram aynı zamanda ülkemizin ev sahipliğinde dünya çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen bir barış ve sevgi şölenidir. Dolayısıyla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının da önemli bir günüdür. Çeşitli ülkelerden çocukları buluşturan ve kaynaştıran 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de atılmaktadır. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki, böyle yüce bir amaç için çocuklarına bayram hediye etmiş olsun. Bunun Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün bir eseri olduğu muhakkaktır. Sevgili çocuklar, sizler ülkemizin geleceği, her şeyisiniz. Önümüzdeki yıllarda ülke yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Sizleri değişimin gücü, başarının anahtarı olarak görüyoruz. Sizlerin ülkemizi daha da güçlendirerek, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne
çıkarmak için sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancım tamdır. Sizleri çok seviyor, sizlere güveniyoruz. Sizler, milletimizin en değerli varlığı, sevinç ve ümit kaynağısınız. Hayatın tüm güzelliklerini dolu dolu yaşayabilmenizi, daima mutlu ve umutlu olmanızı temenni ediyorum. Bizler yarının büyükleri olan sizlerle gurur duyuyoruz. Bu anlamlı günde cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?