3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ahşap heykeller görücüye çıkacak

16. Çankaya Belediyesi Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nda yapılan heykeller, düzenlenen kokteylin ardından sergilenecek.

Sakarya Caddesi'nde halka açık olarak gerçekleştirilen sempozyuma Hacettepe Üniversitesi'nden Esra Sağlık, Başkent Üniversitesi'nden Ece Akay, Mimar Sinan Üniversitesi'nden Ayla Turan Tan, Hollanda'dan Jerome Symons, Sırbistan'dan Goran Cpajak, Yunanistan'dan Antonis Myrodias katıldı.

Başladığı günden itibaren Ankaralıların ilgi odağı haline gelen sempozyumda Çankaya Belediyesi çalışanları da sanatçılara ağır kesim işlerinde yardım ederek zanaat-sanat kesişmesini sağladı. Fen İşleri Müdürlüğü çalışanı
İlhan Yazıcı'nın ahşaba işlediği Çankaya logosu da ilgi topladı.

Sempozyum boyunca vatandaşlar ve esnafla Sakarya'da sohbet eden Belediye Başkanı Bülent Tanık, sempozyum ve 'Beşte Sanat' dinletilerinin vatandaşlar ve bölge esnafının destek ve beğenisini kazandığını belirtti. Tanık, "Bundan sonraki süreçte bu cadde ve sokaklar plastik sanatın, müziğin, dansın ve tiyatronun şenlendirdiği kültür ve sanat sokakları haline gelecek. Bir zamanlar kent suçları açısından ciddi sorun alanlarına dönüşen bu bölge, Ankaralıların sanatla buluştuğu mekanlar haline gelecek. Buradaki atmosfer önce Ankara 'ya, oradan da tüm Türkiye'ye yayılacak. Onu yayacak insan da, burada gezen insandır. Vatandaşlarımıza şükran duyuyorum. Bu adım, yapılması gerekenin çok küçük bir başlangıcıdır. Sakarya'da çok büyük bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Ahşap heykel, kolay tahrip olan, yağmur gibi doğa olaylarından çabuk etkilenen ama yapılışı esnasında koklanabilen, dokunarak hissedilebilen bir sanat. Ben inanıyorum ki, Çankayalılar, Ankaralılar heykellerine sahip çıkacak. Çankaya, sempozyumun emanetçiliğine devam edecek" dedi.

Başkan Tanık'a son gün yonttuğu ahşap kulağı armağan eden Hollandalı Sanatçı Jerome Symons, "Halkına kulak veren bir başkan tanımaktan mutlu oldum. Katıldığım en anlamlı çalışmalardan biriydi. Tüm Çankayalılara teşekkür ediyorum" dedi.

Sempozyumun ardından Sakarya Caddesi'nde halka açık kokteyl düzenlenerek, heykellerin sergilenmesine geçildi. Yapıldıkları çadırın altında sergilenecek olan eserler bir süre sonra sanatçıların belirlediği noktalara sabitlenecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 13:03:07
Güncelleme :29 Haziran 2009 Pazartesi 13:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?