3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Aileler bir kez daha yıkıldı!

Türkiye, yeni yıla kahreden bir haberle girdi. 2009’a eğlenerek girmek üzere Ankara’da arkadaşlarının evinde toplanan Bilkent öğrencisi 7 genç, doğalgaz sızıntısı sonucu uykularında can verdi.

Ancak gençlerin ölümü kadar kahreden başka bir olay ise Adli Tıp'ta cenazelerin karıştırılmasıydı. Hayatını kaybeden öğrencilerden Tarık Şükrü Yılmaz ile Erol Can Özdokumacı'nın cenazelerinin dünkü cenaze tesliminde karıştığı anlaşıldı. Yılmaz yerine teslim edilen Özdokumacı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na geri getirildi. Cenazeler daha sonra ailelerine yeniden teslim edildi.

ANKARA yeni yıla Bilkent Üniversitesi öğrencisi yedi gencin, doğalgaz kombisinden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği haberiyle girdi. Yılbaşının ilk facia haberi, Çankaya İlçesi’ndeki Yeşil Vadi Apartmanı’ndan geldi.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi 18 yaşındaki Özgür Turan Attila, annesini İzmir’de yerel bir gazete çalışan babasının yanına gönderdikten sonra, yılbaşı gecesini okul arkadaşlarıyla geçirmek üzere hazırlık yaptı. Akşam saatlerine kadar arkadaşlarını arayarak evine davet eden Attila, marketten alışveriş yaptı.

Akşam aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümü hazırlık öğrencisi Ceren Okkalı (19), Turizm ve Otelcilik Bölümü hazırlık öğrencisi Erol Can Özdokumacı (18), İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü hazırlık öğrencisi Büşra Bek (18), Siyaset Bilimi Bölümü hazırlık öğrencisi Elif Koyuncuoğlu (18), Kimya Bölümü hazırlık öğrencisi Oğuzhan Tozburun (18) ve Ticaret ve Yönetim Bölümü hazırlık öğrencisi Tarık Şükrü Yılmaz (18), Özgür’ün evindeki yılbaşı partisine geldi. Yeni yılın ilk saatlerine kadar eğlenen gençler daha sonra uykuya daldılar.

Üst katta oturan aile zehirlendi, ucuz kurtuldu

Aynı apartmanda gençlerin eğlendiği dairenin bir üst katında oturan Şahin Koç, eşi Sefa Koç, oğulları Emre Koç ile kızları İrem Koç, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında kombiden sızan atık gazdan etkilendi. Sabaha kadar ders çalışan Emre Koç, annesi Sefa Koç’un kustuğunu fark ederek ailesinin gazdan zehirlendiğini anladı ve hemen sağlık ekiplerini aradı.

Koç Ailesi’nin fertleri tedavi altına alındıktan sonra EGO yetkilileri dairede inceleme yaptı. Bacayı kontrol eden görevliler daha sonra öğrencilerin eğlendiği dairenin de kapısına vurarak, evde gaz kontrolü yapmak istedi. Ancak evin kapısını kimse açmayınca yetkililer kimsenin olmadığını düşünerek ayrıldı.

Yeni yıl için arandılar hiçbiri telefonunu açmadı 

Özgür Turan Attila’nın halası Gonca Arıkök, dün sabah 09.00’da yeğenini telefonla aradı. Cep ve ev telefonlarının cevap vermemesi üzerine meraklanan Arıkök, eve gitti. Kapıyı uzun süre çalan Arıkök, evden ses gelmemesi üzerine durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polisler, çilingir yardımıyla kapısı açılan eve girdiklerinde dehşet verici görüntülerle karşılaştı. Hemen kapı girişinde Ceren Okkalı’nın sırtüstü yerde yatar vaziyette cesediyle karşılaşan polis, salonda da diğer altı gencin cesedini buldu.

Aileler ve arkadaşların kahreden feryatları

Facianın duyulmasının ardından, hayatını kaybeden öğrencilerin aileleri ve okul arkadaşları Birlik Mahallesi’ndeki evin önünde toplandı. Öğrencilerin yakınları fenalık geçirirken, apartmanda bulunan görevliler, onları sakinleştirmek için büyük gayret gösterdi.

Polisin güvenlik şeridine aldığı olay yerine gelen EGO ekipleri, evdeki kombide ve binanın bacasında inceleme yaptı. Cumhuriyet Savcısı Savaş Keskin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, ölen yedi gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Keçiören Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Facianın yaşandığı evde, Özgür Turan Attila’nın yaklaşık iki ay önce beslemek üzere aldığı yavru kedi de doğalgazdan zehirlenerek öldü.

Otopsi yapıldı, cenazeler ailelerine teslim edildi

Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, öğlen yaptığı ilk açıklamada, "Kanaatimiz, bacanın ters rüzgar alması sonucu karbonmonoksit gazının geri tepmesi sonucu bu üzücü olay olmuştur" dedi. Demir akşam yaptığı yazılı açıklamada, facianın kombiyi bacaya bağlayan borunun yırtık ve yıpranmış olmasından kaynaklandığını açıklayarak, "İncelemeler sonucu, kombinin baca fileksinin (kombiyi bacaya bağlayan boru) yırtık ve yıpranmış olduğu görülmüş ve atık gaz (karbonmonoksit) bacaya gelmeden ortama yayıldığı için ölümlerin meydana geldiği tespit edilmiştir" dedi.

Keçiören Adli Tıp Kurumu’nda yaklaşık 6 saat süren otopsinin ardından 7 öğrencinin cenazesi gece geç saatlerde ailelerine teslim edildi. Cenazelerin teslim sırasında acı görüntüler yaşandı. Cumhuriyet Savcısı Savaş Keskin de otopsi süresince morgda bekledi.

Cenazeler karıştırıldı

Teslim sırasında, öğrencilerden Tarık Şükrü Yılmaz ile Erol Can Özdokumacı'nın cenazelerinin dünkü cenaze tesliminde karıştığı anlaşıldı. Yılmaz yerine teslim edilen Özdokumacı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na geri getirildi. Cenazeler daha sonra ailelerine yeniden teslim edildi.

Adli Tıp Kurumu'na gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmaz ile Özdokumacı'nın cenazelerinin karıştığını ancak yanlışlığın düzeltildiğini söyledi.

Tanrıverdi, her iki gencin de hemşehrisi olduğunu belirterek, gençlerin vefatının acı verici olduğunu dile getirdi. Tanrıverdi, gençlerin aileleri ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

Hayatını kaybeden 4 öğrencinin cenazeleri, otopsinin ardından dün akşam ailelerine teslim edilmişti.

Neden gittin abla

Yedi öğrencinin hayatını kaybettiği olayın ardından görüntüler yürek yaktı. Ceren Okkalı’nın kız kardeşi, cansız bedenlerin bulunduğu eve giderek ablasının çizmelerini aldı. Uzun süre çizmeye sarılan Okkalı’nın kız kardeşi, "Abla ben sana ’gitme’ demedim mi? Neden gittin abla? Ben şimdi sensiz ne yapacağım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Aileler perişan

ÖZGÜR Turan Attila’nın, evinde parti verdiği altı arkadaşıyla zehirlenerek ölmesi, yılbaşı için Ankara’dan İzmir’e gelen annesi Okşan ve kentteki yerel ’İzmir Türk’ Gazetesi koordinatörü babası Murat Attila’yı yasa boğdu. Sabah saatlerinde acı haberi alan çift, Hatay semtindeki yakınlarının evlerinde güçlükle teskin edildi.

Ev, aileyi tanıyanların akınına uğradı. Aynı zamanda MHP İzmir İl Yönetim Kurul üyesi olan gazeteci Murat Atila, eşi Okşan Atila’yı da yanına alıp tek evlatlarının cenazesini teslim almak üzere saat 15.50’deki uçakla Ankara’ya hareket etti.

İçimde sıkıntı vardı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi 21 yaşındaki Tarık Şükrü Yılmaz’ın Manisa’nın Akhisar İlçesi’ndeki evine de ateş düştü. Dursun ve Semanur Yılmaz çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Tarık Şükrü’nün ölüm haberiyle fenalık geçiren anne Semanur Yılmaz, bir akrabasına sarılıp, "İçimde bir huzursuzluk var diye söylemiyor muydum?" diyerek gözyaşı döktü.

Tarık Şükrü Yılmaz’ın önceki akşam geç saatlerde ailesini telefonla arayıp yeni yıllarını kutladığı, geceyi arkadaşlarında geçireceğini söylediği belirlendi. Ece Zeytinleri’nin ortaklarından baba Dursun ve anne Semanur Yılmaz ile iki kızları Ankara’ya hareket etti.

11 ayda ikinci acı

Hayatını kaybeden 7 üniversite öğrencisinden Manisalı 19 yaşındaki Erol Can Özdokumacı’nın ailesinin dramı yürekleri burktu. Manisa Saruhan Otel’in 24 yıldır müdürlüğünü yapan 54 yaşındaki Ahmet Özdokumacı’nın, 1 Şubat 2008’de felç olduğu ortaya çıktı. Ailenin tek çocuğu olan Erol Can’ın, olayda hayatını kaybeden Tarık Şükrü Yılmaz ile aynı evde kaldığı ifade edildi.

Bilkent’ten mesaj

Bu arada Bilkent Üniversitesi, 7 öğrencinin hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Sevgili öğrencilerimizi yeni yıla girdiğimiz gecede elim bir olayda kaybettik. Ailelerine, arkadaşlarına ve Bilkent topluluğuna sabır ve başsağlığı dileriz" denildi.

’İhbar yoksa ekip bakmaz’

Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, aynı binanın 4 numaralı dairesinden saat 05.10’da, 155 aracılığıyla 187 Acil Servisi’ne ’doğalgaz kaçak ihbarı’ geldiğini de hatırlatarak, "Ekipler hemen olay yerine intikal etmiştir. Ekiplerimiz, bu dairenin olduğu kata çıkıp gazı kesmiş, binada kaçak olup olmadığını kontrol etmiş ve kaçak tespit edilmeyince olay yerinden ayrılmışlardır. Üzücü olayın olduğu daire için maalesef bir ihbar gelmemiştir. Acil ekiplerimiz bir kaçak ihbarı geldiğinde, ihbarın yapıldığı meskende kontrol yapar, kaçağın nereden kaynaklandığını araştırırlar. Diğer dairelere bakmazlar. Çünkü bu ekipler ihbarın yapıldığı daireye giderler" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 13:15:56
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 13:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?