3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akay Kavşağı trafiğe kapatılıyor

Başkent trafiğinin adeta hayat damarı olan Akay Kavşağı, Çankaya Belediyesi'nin açtığı bir iptal davası ile kapatılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 14.04.2007 gün ve 1090 sayılı Akay Kavşağı'na ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planının iptal talebi ile Çankaya Belediye Başkanlığı'nca dava açıldı. Söz konusu davada Ankara 3. İdare Mahkemesince 9 Mart 2009 gün 2007/249 sayı ile iptal kararı verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi; mahkeme kararının uygulama mecburiyeti olması dolayısıyla, Akay Kavşağı'nın bariyer konularak kapatılmasının Ankara trafiğinin çok ciddi anlamda etkileneceği gerçeğiyle; Ankara'daki sürücülerin ve Ankara halkının, kavşak kapatılmadan önce ve kapatıldığı günler sırasında bilbord ve reklam panoları, gazete ilanları, radyo ve yerel televizyon kanallarında yayın yoluyla bilgilendirme hazırlığı yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bilgilendirilmesini sağlayarak işe giden vatandaşların, hastanelere giden ambulansları, itfaiye araçların mağdur olması engellemeye çalışacak. Ayrıca, şehrin muhtelif yerlerine konulacak bez afişlerle halk alınan kararla ilgili bilgilendirilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 19:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?