3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akay Kavşağı'nda top Gökçek'te!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Akay Kavşağı'nı trafiğe kapatma kararı alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'Çözümü dava açanlar düşünsün' sözlerini eleştirerek, "Mucizevi ve sihirli çözümleri dava açanlardan beklemek haksızlıktır. Ortada ameliyat sırasında sakat bırakılan hasta var. Gökçek sorunu çözmek zorundadır, bunun için biz her türlü yardıma hazırız" dedi.

Tanık, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti. Tanık, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Grup Başkanvekili Süha Hakkı Okay, milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyeleriyle Akay Kavşağı konusunda durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Başkan Tanık, Akay Kavşağı için '1. Gökçek Kavşağı' ifadesi kullandı. Ankara 4. İdare Mahkemesi'nin Çankaya Belediyesi'nin müracaatı üzerine Akay Kavşağı'nın 1/1000 ve 1/500 planlarının iptali yönünde karar aldığını hatırlatan Tanık, Gökçek'i, reklam panolarına verdiği ilanlar ile kamu kaynaklarını çar-çur etmekle suçladı.

Gökçek'in yeni çözümler yerine sürekli şikayet ettiğini ve şikayetler üzerinden siyaset ürettiğini savunan Tanık, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hataları Çankaya Belediyesi'ne fatura etmeye çalıştığını söyledi.

"Ortada ameliyat masasında sakat bırakılmış bir hasta var" diyen Tanık, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi'ne Çankaya Belediyesi'nin görüş ve önerilerini dinlemeyi öneriyorum. Gelinen sonuç kötü ulaşım planı ve kötü belediyecilik anlayışının sonucudur. Sadece Akay Kavşağı değil 8 köprü için de mahkemelerin kapatma kararı vardır. Mucizevi ve sihirli çözümleri dava açanlardan beklemek haksızlıktır. Kamu idaresi sorunu çözmek zorundadır, biz her türlü yardıma hazırız. Alternatif geçiş güzergahları belirlemek gerekiyor. Bunun için tüm kesimlerin onaylayacağı yeni bir ulaştırma planına ihtiyaç vardır. Çankaya Belediyesi'nin, 'yargı kararı hemen uygulansın' diye bir talebi yoktur. Gökçek siyasi polemik yaratıyor. Bu tartışmalardan hoşnut olduğumu söyleyemeyeceğim. Bu polemiğin içinde bulunmak bizim tercihimiz değildir. Yaşananlardan üzüntü duyuyorum ama Ankaralıların ve Çankayalıların haklarını sonuna kadar korumaya kararlıyız. Bunun için efendiliğimizi sonuna kadar kullanıp, yasal haklarımızı kullanmayı sürdüreceğiz. Akay Kavşağı kapatılırsa biz alternatif güzergahlar araştırıyoruz. Burası kapatılırsa taksiciler daha yi güzergahlar bulacaklardır."

Melih Gökçek'e, 'kendi hatanı kendin düzelt, bizi karıştırma' çağrısı yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Kanunun verdiği ödevlerden kaçamazsınız. Muhtemel erken seçim kaygısı mı var bilmiyorum, Gökçek siyasi polemiği artırmaya çalışıyor" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 21:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?