3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akgül'den festival alanına ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak pazar alanına kurulan festival alanını ziyaret etti. Mamaklılar’ın yoğun ilgi gösterdiği Akgül, her gün binlerce kişinin konuk olduğu festival alanındaki stantları gezdi.

Mamak’ta Festival Akşamları

Mamak Pazar alanına kurulan festival, ilçe sakinlerine birbirinden güzel Ramazan akşamları geçirme fırsatı sunuyor. Konserlerden Hacivat-Karagöz’e, Aşık ve Maşuk’tan ateşbaza, kukla gösterisinden kadar birçok etkinliğin düzenlendiği şenliğe her gün yüzlerce vatandaş katılıyor.

Akgül Festival Alanını Ziyaret Etti

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, nostaljik akşamların yaşandığı festival alanını ziyaret ederek, bu eğlenceye ortak oldu. Başkan Akgül’e, yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Ahmet Müfit Yıldırım ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

En Güzel Hizmeti Sunacağız

Mamaklılar’ın yoğun ilgi gösterdiği Başkan Akgül, festival alanına gelişinde Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından karşılandı. Festivalde Mamaklılar’a hitab eden Akgül, “Herkesin Ramazan ayını kutluyorum. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Festivalin bu sene ilk kez organize edildiğini söyleyen Akgül, “İlk kez böyle bir program düzenliyoruz. Bundan sonraki senelerde bu organizasyonu daha da genişleteceğiz. Mamaklılar’a layık olan en güzel hizmeti sunacağız” dedi.

Akgül Stantları Gezdi

Daha sonra vatandaşlarla sohbet eden Akgül, festivaldeki stantları gezdi. Çömlek yapımı hakkında bilgi alan Akgül, çark adı verilen ve ayakla döndürülen tezgah üzerindeki çamurun maharetle şekillendirilmesini ilgiyle izledi. Mamak Belediyesi’nce festival alanına kurulan stantta da uğrayan Akgül, lunaparkta eğlenen çocuklarla sohbet etti. Bir diğer stanttan kitap alan Akgül, vatandaşlarla beraber ateşbazın nefes kesen gösterisini izledi. Festival konserlerle, Karagöz ve Hacivat ve Aşık ile Maşuk’un gösterileriyle devam etti.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 13:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?