3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Akıllı hizmet binası açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı hizmet binası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu hafta hizmete açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimlerini biraraya toplayacak hizmet binasının resmi açılışı bu hafta gerçekleşecek. Edinilen bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 23 Nisan resepsiyonunda Başbakan Erdoğan'ı belediye binasının resmi açılışını yapması için davet etti. Başbakan Erdoğan'ın davetine olumlu yanıt vermesi üzerine Gökçek, kurmayları ile toplantı yaparak 25 katlı belediye binasının açılışa hazır hale getirilmesi için çalışma başlattı. Konuyla ilgili açıklamada bulanan Gökçek, binanın kullanıma hazır hale geldiğini ve muhtemelen Başbakan Erdoğan'ın uygun gördüğü bir tarihte açılacağını bildirdi. Binada Büyükşehir Belediyesi, EGO ve diğer hizmet birimlerinin yer alacağını ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:
'
'Böylece başkentli vatandaşlarımız da belediyeyle ilgili işlemlerini kısa sürede tek bir mekanda yapma imkanını bularak, aradaki kopukluklar giderilmiş olacak. Yeni hizmet binası 'akıllı bina' teknolojisiyle yapıldı. Depreme dayanıklı ve teknolojinin her türlü nimetlerinden yararlanılarak inşa edildi. Havalandırma, ısıtma, soğutma, asansör, elektrik ve su gibi bütün işlevler elektrikli sistemle yönetilecek. Ayrıca bina ses ve görüntü kaydı yapabilen güvenlik kameralarıyla donatıldı. 309 adet 30 metrelik fore kazıklar üzerine oturtulan binanın en üst katına da acil durumlar için bir helikopter pisti yapıldı. Yaklaşık 100 metre yükseklikte olan bina 100 bin metrekare kapalı alana sahip.''  Binanın toplam 5 ayrı bloktan oluştuğunu ve bu blokların koridorlarla bağlandığını ifade eden Gökçek, yaklaşık 2 bin 500 personelin görev yapacağı binada yangın asansörlerinden özel yangın çıkışlarına kadar pek çok yeniliğin ilk defa yer aldığını kaydetti. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi dışında binada Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimlerinin yer alacağını belirten Gökçek, toplam 23 birim ve 100'e yakın alt müdürlüklerin bu ünitelerde hizmet vereceğini bildirdi.

Eski otobüs terminalinin bulunduğu alana yaptırılan bina, 32 bin metrekare açık alan üzerine zemin kat ve tesisat katıyla birlikte 25 kattan oluşuyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 13:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?