3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP 3. Olağan Kongresi başladı

AK Parti 3. Olağan Kongresi'ni ASKİ Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor.

AK Partinin 3. Olağan Kongresi büyük coşkuyla başladı. Kongrenin yapıldığı ASKİ Spor Salonu’na ulaşan tüm bulvarlara Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Yüzlerce polisin görev yaptığı kongreye Türkiye genelinden binlerce partili katılıyor.

AK Parti'nin 3. Olağan Kongresi, Divan Başkanlığı'na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın seçilmesiyle çalışmalarına başladı.

Arınç, Divan Başkanlığı'na seçilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, delegelere teşekkür etti. Kongrenin kendisi için büyük anlam taşıdığını, TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleşen kongrelere katılamadığını anımsatan Arınç, “Çok başarılı olduk, 8 yıl yıl boyunca başımız hiç öne eğilmedi, hep çok şükür attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını şerefle verdik. Bugün de büyük kongremizle bu onurlu, bu gururlu heyecanı hep beraber yaşıyoruz” dedi.

Kongre salonunun çevresindeki duvarlara Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Fotoğrafların üzerinde “Biz birlikte Türkiye’yiz”, “Her zaman birlikte” “Milletin partisi büyük düşünüyor” “Daima millet daima hizmet” sloganları dikkat çekti.

Bir çok partilinin yanı sıra DTP'li de iki milletvekili kongreye katılıyor.

DEMOKRATİK AÇILIM KOMİSYONU

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’ten oluşan komisyonun bir demokratik açılım rapor hazırlayarak kongrede okunması, müzakere edilmesi ve oylanması kararlaştırıldı. Kongrede "demokratik açılım"la ilgili ilk somut belgenin Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Ak Parti kongreye, aralarında KKTC Başbakanı'nın da bulunduğu 63 ülkenin siyasi temsilcilerini davet etti. 1473 delegenin katılacağı kongrede eski milletvekillerine de “Onur Üyeliği” verilecek. Kongreye 81 ilin kadın ve gençlik kollarından, 162 AKP’li genç yöresel kıyafetlerle katılacak.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 11:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa zengin IP: 88.252.58.xxx Tarih : 4.10.2009 13:04:59

AKP.3. olağan kongresi ankara aski spor salonunda ki konuşmanın videosunu istiyoruz. göndere bilirseniz memnun oluruz