3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP seçim bürosuna taşlı saldırı

AK Parti'nin Ankara'daki seçim büroları ve seçim araçlarına yönelik saldırılar hız kazandı. Küçük Esat'ta seçim bürosunun taşlanmasıyla başlayan olaylar, seçim araçları ve Sokullu'daki Seçim Merkezi'nin taşlanmasıyla sürdü.

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, olayı siyasi terör olarak nitelendirirken, saldırıların özellikle Çankaya bölgesinde olmasının manidar olduğunu söyledi.

İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Atılan sloganlar bunların kimler tarafından yaptırıldığını çok açık seçik ortaya koyuyor. Yarın Ankara Belediyesi'nin bu taş atanların eline geçmesi halinde bu terörün Ankara'nın her tarafına dağılacağından kimsenin kuşkusu olamaz. Bu siyasi terörü başlatanlar yarın Ankara Belediyesi'nde iktidar olsalar Kızılay'da nasıl yaşarız. Ankaralıların bu olayları çok iyi değerlendiriceğine inanıyorum" dedi.

AK Parti'nin Sokullu'daki seçim koordinasyon merkezine önceki gece 02.30 sıralarında 5 kişi olduğu tespit edilen bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Seçim merkezinin önünü kapatan tüm camlar atılan taşlarla kırılırken, önceki gün de yine aynı partiye ait bir minibüsün taşlandığı öğrenildi.

Olay yerine gelen AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı, olayın bir siyasi terör olduğunu ifade ederek, "Demokrasiye tahammül edemeyenler, fikirle değil de küfürle saldırıyorlar. Amaçlarına şiddetle ulaşabileceklerini zannediyorlar. Biz meyve veren ağacın taşlandığını biliyoruz. Seçimleri kazanamayacaklarını anlayınca saldırıya geçtiler. Karanlık güçler çıldırıyor. Biz bu demokrasi zorbalarına papuç bırakmayız. Olayların kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Bunu emniyet güçleri bulup ortaya çıkaracaklardır. Bu nedenle ucuz kahramanlar oluşturmak istemiyoruz. Ancak olayların Çankaya bölgesinde olması düşündürücüdür. Kimlerin paniğe kapıldığına bakmak lazım. Kaleleri elden gidecek, tatlı hayatları son bulacak. Bunların kim olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

AK Parti Çankaya Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arslan ise, seçim merkezine toplam 11 taş atıldığını söyledi. İlk saldırının Küçükesat'ta henüz açılışı bile yapılmayan bir seçim merkezine yönelik gerçekleştiğini ifade eden Arslan, "Bu saldırı görgü tanıklarının ifadelerine göre bir bayan tarafından yapıldı. İkinci saldırı ise seçim aracımıza yönelik yapıldı. Kalabalık bir grup araca saldırdı. Aracın camları kırıldı. Son saldırı ise 5 kişilik kar maskeli bir grup tarafından yapıldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?