3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'de olağan kongre yarın

AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi yarın gerçekleştirilecek.

Yarın saat 10.00'da ASKİ Spor Salonu'nda başlayacak olan kongre programına göre, yoklama ve açılışın ardından kongre divanı oluşturulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, gündem okunacak ve yurt dışından gelen konuklar istemeleri durumunda konuşma yapacak.

Daha sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partililere seslenecek. Uzun bir konuşması yapması beklenen Başbakan Erdoğan'ın, başta demokratik açılım olmak üzere gündemdeki konulara
değinmesi bekleniyor.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından da Faaliyet Raporu ile Gelir-Gider ve Kesin Hesap Raporları okunarak bunların oylamaları yapılacak. Gelecek dönem tahmini bütçesinin okunup, oylanmasının ardından da Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK) ibrasının oylanması gerçekleştirilecek. Daha sonra Tüzük Değişikliği Komisyonu raporu okunacak ve oylanacak. Dilek ve temennilerin okunmasından sonra da seçimlere geçilecek. Bu seçimle Genel Başkan, MKYK, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Kurulu üyeleri belirlenecek.

Başbakan Erdoğan'ın, tek genel başkan adayı olarak seçime katılması beklenirken, MKYK seçimlerinde üyelerin büyük kısmının değişmesi öngörülüyor.
Öte yandan Kongresi'nin konsepti 'Biz birlikte Türkiye'yiz' olarak belirlendi. Kongreye ilişkin bilboardlarda da Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafıyla birlikte bu slogana yer verildi. Kongrenin yapılacağı salonda hazırlıkların tamamlandığı, salonun dışına da partililer için çadırlar ve seyyar tuvaletler hazırlandığı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 16:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?