3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'den Gazze için 256 bin TL

AK Parti TBMM Grubu, Gazze halkı için milletvekillerinden toplanan 256 bin 310 TL yardımı TBMM Başkanı Köksal Toptan'a sundu.

TBMM Başkanlığı tarafından Gazze'ye yardım için başlatılan kampanya çerçevesinde AK Parti Grubu milletvekillerinin katılımıyla toplanan 256 bin 310 TL'lik yardım, Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve Sadullah Ergin tarafından Meclis Başkanı Toptan'a sunuldu.

AK Partili Elitaş, bazı milletvekillerinin maaşlarının üzerinde katkıda bulunduğunu belirterek, "AK Parti Grubu olarak milletvekili arkadaşlarımızın katkıları 256 bin 310 TL olmuştur. Bunu AK Parti Grubu adına Filistin halkına gönderilmek üzere teslim ediyoruz" diye konuştu.

Meclis Başkanı Toptan da, İsrail'in saldırıları süresince 431 çocuk ve bebeğin hayatını kaybettiğini ifade ederek, bunun hiçbir gerekçesi ve savunulabilir tarafının olmadığını kaydetti. Filistin'de bir insanlık dramı yaşandığına işaret eden Toptan, "Ateşkesin sağlanmış olmasını daha çok bebek ölümü olmayacağı ümidiyle önemli bir gelişme olarak kaydediyoruz" dedi.

Toptan, Filistin'de yardıma muhtaç yüz binlerce insanın bulunduğunu ve sorunların ateşkesle bitmediğini dile getirerek, Türkiye'nin bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdiğini ve Filistin'deki mağdur insanlara yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. Toptan, yardım kampanyasının ardından yarın da TBMM Başkanlığı olarak Filistin halkına yönelik bir kan bağışı kampanyası başlatacaklarını bildirdi. Kan bağışı kampanyasının Kızılay yetkililerinin bölgede yoğun kan ihtiyacına dikkat çekmeleri dolayısıyla düzenlendiğini belirten Toptan, Filistin'e yapılan saldırılar dolayısıyla yoğun siyasi girişimlerde de bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin gösterdiği hassasiyetin yanı sıra attığı somut adımlarla da dünyanın dikkatini Filistin'de yaşananlara çektiğini söyleyen Toptan, AK Parti milletvekillerinin bağışlarından oluşan 256 bin TL'yi, diğer grupların katılımıyla 500 bin liraya tamamlamak istediklerini belirtti.

ABD'nin yeni başkanı Obama'nın görevine başlamasının dünyanın her tarafına bir umut dalgası yaydığını vurgulayan Toptan, "Umarım insanlık umduğunu bulur ve gerçekten bütün insanlığa yetecek olan kaynaklar; insanların sağlığı, beslenmesi, iyi barınması, iyi yetişmesi için harcanır. İnşallah silahlar kullanılmaz. Dileğimiz, temennimiz budur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 20:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?