3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'den teşkilatlarına uyarı!

AK Parti, muhalefetin 'hayali seçmen' eleştirileri üzerine harekete geçti.

Teşkilatları toplu ve hileli seçmen nakli konusunda uyaran Genel Merkez yönetimi, tüm teşkilatlardan toplu ve hileli seçmen nakli yapanları tespit ederek, listeden çıkarılmaları için ilçe seçim kurullarına itiraz başvurusu yapmalarını istedi.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, seçmen sandık listeleriyle ilgili teşkilatlara genelge gönderdi. Listelerin güncelleştirilmesi işlemlerinin tüm teşkilat kademeleri tarafından dikkatle takip edilmesini isteyen parti, teşkilatları seçmen listelerindeki usulsüzlükler konusunda uyardı.

Genel Merkez yönetimi, özellikle muhalefetin 'hayali seçmen' iddialarını dikkate alarak, parti kademelerini bu konuda uyanık davranmaya çağırdı. Hileli ve toplu seçmen nakli yapanların tespit edilmesini isteyen Genel Merkez, bu isimlerin listeden çıkarılması için seçim kurullarına bir an önce itiraz başvurusunda bulunmaları konusunda talimat verdi. AK Parti'nin teşkilatlara gönderdiği genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Seçmen listelerine mükerrer yazılmış seçmenler ile seçmen listesine kaydedilmesi gerekip de kaydedilmeyen seçmenlerin, seçmen listesine kaydedilmemesi gerekirken kaydedilen seçmenlerin, askerde bulunanların, adres kayıt sistemine göre ikamet adresi yurtdışı olanların, kısıtlı veya kamu hizmetinden yasaklı olanların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanların, ölenlerin, seçmen yaşına gelmemiş olanların, kapı veya daire nosu olmayan veya farklı olan konutlarda seçmen görünenlerin, özellikle boş arsalarda ikametgahı varmış gibi kayıtlı görünenlerin, muhtarlık bölgesinde ikamet etmeyenlerin, ikametgahını başka mahallelere nakledenlerin, toplu ve hileli seçmen nakli yapanların tespiti yapılarak listeden çıkarılmaları için ilçe seçim kuruluna itirazda bulunulmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 11:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?