3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'li Gedikli Mamak'a konuk oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli ile Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, orucunu vatandaşlarla beraber Tıp Fakültesi Caddesi’nde kurulan iftar çadırında açtı.

İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine çat kapı ziyaretlerde bulunan Gedikli ve Akgül daha sonra nostaljik Ramazan eğlencelerinin hayat bulduğu Mamak pazar yerindeki festival alanını gezdi.

İftar Çadırında Oruç Açtılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli iftarını Mamaklılar’la birlikte yaptı. Gedikli, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte orucunu Tıp Fakültesi Caddesi’ne kurulan iftar çadırında açtı. Akgül ve Gedikli’ye AK Parti İlçe teşkilatı yöneticileri ve meclis üyeleri de eşlik etti.

Çat Kapı

Mamaklılar’la bir süre sohbet eden Gedikli ve Akgül daha sonra ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine çat kapı ziyarette bulundu. Gülveren, Gülseren ve Yatık Musluk’taki evlerin kapılarını çalan Gedikli ve Akgül, vatandaşların dertlerine ortak oldu.

Festival Alanını Gezdiler

İftar sonrası Gedikli, Akgül’ün ev sahipliğinde Mamak Belediyesi tarafından, Mamak pazar yerine kurulan festival alanına misafir oldu. Gedikli, geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatıldığı festival alanında stantları gezerek, alışveriş yaptı. Gedikli , çömlek yapımıyla yakından ilgilendi.

Akgül Projeler Hakkında Bilgi Verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli’ye Mamak’ta yürütülen kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi veren Başkan Akgül, özellikle Yeni Mamak Projesi’nin çok önemli olduğunu anlattı. Temeli atılan projenin 50 bin konutluk projeyle birlikte Mamak’ın imajının da değişeceğini vurguladı. Akgül, yaklaşık 9 km uzunluğu ile Mamak’ın ortasından geçen, yaydığı koku ve kirliliği ile Mamak’a yakışmayan Hatip Çayı’nın da ıslah edileceğini belirtti.

Modern Mamak

Gedikli de “Kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda şehirleşmiş, kentleşmiş, çok güzel binaları içerisinde barındıran bir Mamak göreceğiz. Bunun ilk çalışmalarını, ilk izlerini şimdiden görüyoruz” dedi.

Güzel Bir Etkinlik

Mamak Belediyesi’nin çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdiğini söyleyen Gedikli, ilçe halkının Ramazan ayını kutlayarak, “AK Partili belediyeler vatandaşa hizmet için var. Bizim işimiz, gayemiz sizlere hizmet. Hizmetler belediyeden, destek bizden irade de sizden. Bu üçünün bir araya gelmesiyle el ele Mamak’ı daha da ileriye götüreceğiz” diye konuştu.

Ramazan Etkinlikleri

Hacivat-Karagöz, Meddah, Aşık ile Maşuk, palyaço, kukla, ilizyonist ve ateşbazın gösterilerinin izlenebildiği festivalde sema gösterisiyle birlikte, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği konserleri gerçekleştiriliyor. Aileler nostaljik Ramazan eğlencelerini izleme fırsatı bulurken çocuklar da içerisinde çeşitli oyuncakların bulunduğu lunaparkta, festival coşkusuna ortak oluyor. Festival alanına kurulan onlarca stantta da giysiden takıya, kitaptan kırtasiyeye her şeyi bulmak mümkün.
 

Abdullah Ortaç/Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 13:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?