3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'li Şahin'den HASSİAD'a ziyaret

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Elmadağ Belediye Başkan Adayı Gazi Şahin, Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneği (HASSİAD) üyeleriyle bir araya geldi.

Hatip Çayı'nın çevreye yaydığı kötü kokudan bahseden HASSİAD Başkanı Çetin Tekin, en büyük sorunlarından birinin su arıtma tesisinin yokluğu olduğunu söyledi.

Bölgeye gelen yatırımcıların önce yol, su, kanalizasyon, alt yapı var mı? diye baktığını kaydeden Tekin, "Yatırımcılar yolu görmeyince gidiyor. Eğer yol yapılırsa yatırımcı sayısı artacak. Burada çok büyük bir kapasite var. Firmalarımızın önemli bir kısmı yol açısından çok sıkıntılı. Kamyonlar çamura bata çıka yol alıyor. Bu da hem vakit hem iş kaybına hem de yatırımcıların kaçmasına neden oluyor. Organize sanayinin de giriş çıkışlarının düzenlenmesi lazım" diye konuştu.
Sanayinin kalkınmada en önemli lokomotif olduğunun altını çizen Gazi Şahin de belediyenin yatırımcıları teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Hükümet, ilçe ve büyükşehir belediyelerinin uyumlu olması durumunda aşılmayacak sorun olmadığını belirten Şahin, "Kurumlar arası koordinasyonla, planlı, programlı bir çalışmayla, doku uyuşmasıyla hizmet birlikteliği sağlanır. Biz her şartta yatırımcıların yanındayız. Çünkü buradan binlerce kişi ekmek yiyor. Elmadağ'a, ülkemize ciddi bir katkı sağlıyor. Ama şu da birgerçek ki yol, su, enerji olmadan hiçbir şey olmaz. Koordineli bir çalışmayla doğalgaz akışını hızlandırırız. Diğer sorunları da elbirliğiyle aşarız. Meslek edindirme kursları açarak, kalifiye elemanlar yetiştiririz" dedi.

Hasanoğlan'da 71 tane fabrika olduğunu belirten Gazi Şahin, neden bunu 400'e çıkarmayalım? diye sordu. Oldukça samimi bir havada geçen toplantının ardından Şahin, kendisine verdikleri destekten dolayı HASSİAD üyelerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 15:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?