3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'nin kütüphanesi açıldı

AK Parti'nin 1 milyon TL'ye malolan kütüphanesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından Genel Merkez'in 4. katında kurulan kütüphane, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, temelinde kitabın ilk olduğu medeniyetin mensupları olarak geçmişte kütüphanelere büyük önem verildiğini kaydetti.

Geçmişte başta İstanbul olmak üzere tarihi kentlerde büyük kütüphaneler kurulduğunu belirten Erdoğan, ancak son zamanlarda bu tür kütüphaneleri göremediklerini söyledi. Erdoğan, AK Parti olarak kütüphaneleri yaygınlaştırmak istediklerini, bu doğrultuda İstanbul'da dev bir kütüphane kurmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Başbakan Erdoğan, İstanbul'da kurulacak kütüphaneyle ilgili bazı imar sorunları olduğunu, bunların aşılmasının ardından kütüphanenin kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ise, kütüphanenin yaklaşık 1 milyon TL'ye malolduğunu ve 25 bin cilt kitabın bulanacağını bildirdi. Kütüphanede şu an 7 bin cilt İngilizce ve Türkçe koleksiyonun yer aldığını anlatan Denemeç, bazı elektronik dergi ve kitaplara da abone olunan kütüphanenin başta üniversite öğrencileri ve akademisyenler olmak üzere tüm halka açık olacağını kaydetti.

Temel konusu siyaset bilimi olan kütüphane koleksiyonunda ekonomi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, hukuk, kamu yönetimi, tarih, eğitim, din, felsefe, edebiyat, psikoloji ile ilgili disiplinlere ait bilgi kaynakları bulunacak. Kütüphane, Türkiye'de Radyo Frekanslı Kitap Kimlik Sistemi'ni kullanan ilk kütüphane olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 17:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?