3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AKP'nin seçim startı Kocaeli'nden

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim startını Kocaeli'nden verecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) yerel seçim hazırlıkları ele alındı.

Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın, yerel seçimlere 50 gün kala seçim startını Kocaeli'nden vermesi kararlaştırıldı. Seçim kampanyası sürecinde tüm illere gitmek istediğini belirten Başbakan Erdoğan, kurmaylarına seçim mitingleri için takvim çalışması yapmaları konusunda talimat verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız, 7 Şubat'ta Kocaeli'nde seçim startını verecek" dedi. Başbakan Erdoğan'ın seçim programının önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydeden Tanrıverdi, "MYK üyeleri olarak büyük illerde seçim çalışması yapacağız. Yarın, 3 genel başkan yardımcısı olarak birlikte Diyarbakır'a gideceğiz" dedi.

AK Parti'li 11 büyükşehir ve 58 il belediye başkanından 19'unun değiştiğini ifade eden Tanrıverdi, "Mevcut belediye başkanlarımızın yüzde 30'unu değiştirdik. Bu, onların tamamının başarısız olduğu anlamına gelmemeli. Bazı yerlerde kan değişikliği gerekiyordu" diye konuştu.

AK Parti, MKYK'da alınan "akraba aday yapmama" kararının delindiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını da belirten Tanrıverdi, "Yakını milletvekili olmadan önce de bizim belediye başkanımız olan isimleri yeniden aday gösterdik. Bu durum, 'akraba yasağı' kararımızdan taviz verdiğimiz anlamına gelmiyor" değerlendirmesini yaptı. AK Parti olarak, belediye başkanlığı için kadın aday başvuru sayısından memnun olmadıklarının da altını çizen Tanrıverdi, Ordu dışında 7 ilçede kadın aday gösterdiklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?