3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Altınok AKP'ye mi çalışacak?

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, adaylıktan çekilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un yerel seçimlerde partiye çalışacağını belirterek, "Diğer partiler bu durumu kendi lehlerine çevirmeye kalkmasın. Altınok, AK Parti'nin kazanması için çalışacak" dedi.

AK Parti'de 'Altınok' muamması sürüyor. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesinden bir gece önce sürpriz bir kararla adaylıktan çekildiğini ilan eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un şimdi de seçimlerde kimi destekleyeceği tartışmaları başladı. AK Parti, Altınok'un seçimlerde partinin adayını destekleyeceğini iddia etti. Altınok'u bağımsız adaylık başvurusu yapmaya giderken saat 16.47'de adliye koridorundayken vazgeçiren AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Altınok, AK Parti'ye çalışacak" dedi.

Altınok'un seçimlerde AK Parti'yi destekleyeceğini kesin bildiğini ifade eden Tanrıverdi, "Kendisi hala belediye başkanımızdır. 29 Mart'a kadar da AK Parti'nin belediye başkanı olarak görevine devam edecektir. Partimizin ilkelerini benimsemiş ve özümsemiş bir arkadaşımızdır. Bu noktada yine halefinin AK Partili olmasından rahatsızlık duymayacaktır. Aksine halefinin AK Parti olmasından onur duyacaktır" diye konuştu.

Tanrıverdi, üstü kapalı MHP'ye de göndermede bulunarak, "Turgut Bey'in adaylıktan çekilmesini, başka partiler kendi lehlerine avantaj çıkarmaya çalışmasınlar. Fırsatı ganimet noktasından yaklaşıp, kamuoyunu yanıltacak beyanlardan sakınsınlar. Sayın Altınok bu noktada yine partisi için çalışacaktır. Başka bir partiye çalışacağını söylemek saptırmadır. Bu yöndeki bütün sözlerin amacı kamuoyunu yanıltmaktır, gerçeği saptırmaktır" şeklinde konuştu.

Turgut Altınok'un AK Parti üyeliğinin devam ettiğine işaret eden Tanrıverdi, Altınok'un AK Parti'den bir şikayetinin sözkonusu olmadığını kaydetti. "Kendisi AK Partili olmaktan onur duyan bir arkadaşımızdır" diyen Tanrıverdi, Altınok'un sadece liste uyuşmazlığından dolayı adaylıktan çekildiğini söyledi. Tanrıverdi, adaylığını geri çekmesinde görüntü kasetinin etkili olmadığını dile getirerek, "Biz o yönüyle hiç konuşmadık. O, özel alana girer" değerlendirmesini yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 14:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut kalaycı IP: 88.224.89.xxx Tarih : 22.02.2009 10:03:12

sayın altınok kurtuldu tebrik ediyorum bakalım başta ankara lılar olmak üzere türkiye nasıl kutulur bilmem.bir sihirli deynek olsada bizde kurtulsak. ama gerçek hayatta yokki ne yapalım bekliyecez. saygılar