3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Anadol: Sivil darbe girişimi...

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, "Yargıyı olabildiğine siyasallaştırarak sivil darbe yapmak isteyenler halkımızın demokratik bilinci içinde boğulup gideceklerdir" dedi.

CHP Grup Başkan Vekilleri Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon operasyonu kapsamında polisin arama yaptığı Kanal B TV'yi ziyaret etti.

Binaya girmeden önce bir açıklama yapan Anadol, "Mücrim sayısı çoğaldıkça suç ortadan kalkar yani Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine sahip çıkmaktan başka bir şey düşünmeyen ne kadar bilim adamı, rektör, dekan, Türkiye'nin çağdaşlaşmasına hizmet den insan varsa adını kimin koyduğu bile belli olmayan Ergenekon'un içine dahil edecekseniz altında kendiniz kalırsınız" diye konuştu.

Bilim adamı düşmanı zihniyeti yakından tanıdıklarını ve daha öncede Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'a dava açıldığını hatırlatan Anadol, kalp hastası olan Aşkın'ın hayatını kaybetmesi için Van Adliyesi'nin 5. katındaki salonda davasının görüldüğünü söyledi. Sokrates'in savunmasının bininci baskını yaptığını ama Sokrates'in yargılayan hakim ve savcıların unutulduğunu ve şu anda tarihin çöp sepetinde olduklarını ifade eden Anadol, "Yargıyı olabildiğine siyasallaştırarak sivil darbe yapmak isteyenler halkımızın demokratik bilinci içinde boğulup gideceklerdir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 23:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?