3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Anadolu Etimesgut'ta kucaklaşıyor

Etimesgut Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, festival yürüyüşünün ardından yapılan açılış töreni ile başladı.

Festival yürüyüşüne Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve binlerce vatandaş katıldı.

9 gün sürecek olan ve 23 sivil toplum kuruluşu ile Türkiye dışındaki 8 Türk devlet ve topluluğunu temsilen heyetlerin katıldığı festivalin ilk gününde dün akşam Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Çorumlular ve Sivaslılar Derneği'nin etkinlikleri yer aldı. Dernekler kendi yörelerine ait halk oyunları gösterilerini sunarken, sanatçılar tarafından okunan yöresel türküler festivale renk kattı.

Etkinlikler kapsamında Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrullah Efendigil, Başkan Demirel'e geleneksel giysileri çapan ve dobba giydirdi. Başkan Demirel'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunulan gecede dernekler tarafından sunulan gösterilerle coşku doruğa ulaştı.

"KARDEŞLERİ BULUŞTURUP KUCAKLAŞTIRIYORUZ"
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festival yürüyüşü ile vatandaşları selamladı ve festivalin açılışının ardından yaptığı açıklamasında, daha önceki 5 yıllık görev döneminde 5 yıl üst üste gerçekleştirdiği Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'ni 5 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türk dünyasını Etimesgut'ta kültürüyle, sanatıyla bir araya geçirmenin gururunu yaşadığını söyleyen Demirel, "Milli kültürü oluşturmanın ve geliştirmenin tek yolu paylaşmak, kültür alışverişini sağlamaktır. İşte biz bugün burada, Anadolu'nun her köşe bucağında yaşayan Anadolu Türk kültürü ile Türkiye dışında yaşayan soydaşlarımızın kültür ve sanatını bir araya getirip adeta yoğurarak Türk kültürünün zirveye tırmanışını izliyoruz. Küreselleşme ile daha da hızlanan kültür erozyonuna karşı, milli ve mahalli kültürümüzü ancak bu şekilde yücelterek yaşatabileceğimizi, geliştirerek evrensel boyuta taşıyabileceğimizi düşünüyoruz. Dolayısı ile festivalimize katılan bütün kuruluşlara ve
emekleriyle festivalimize can katan değerli sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 16:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?